Стало відомо, скількох українських дітей депортували до РФ

Стало відомо, скількох українських дітей депортували до РФ.

Стало відомо, скількох українських дітей депортували до РФ. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
20 липня 2022 18:05

Щонайменше  5100 українських дітей були примусово депортовані в Росію, або на окуповані території. З них на Батьківщину вдалося повернути лише 46.

Про те, що точну кількість депортованих з України дітей  встановити неможливо, заявила радник-уповноважений президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук на брифінгу сьогодні, 20 липня, повідомляє УНН.

За її словами, російська влада озвучує цифру 350 тисяч нібито "евакуйованих" у Росію дітей. Однак ніхто повертати цих дітей не збирається, тому йдеться про примусове переміщення. На жаль, влада не можемо точно сказати, скільки дітей було депортовано до Росії. На даний момент, за даними звернень до Національного інформаційного бюро, відома цифра у 5 100 дітей.

Вона додала, що станом на ранок 20 липня 1032 дитини постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. З них загинули 353 дитини та 679 дітей отримали поранення. Але це не точна кількість.

1 серпня в Україні з'явиться єдина інформаційна платформа "Діти війни", на якій буде зібрано та щодня оновлюватиметься вся інформація, вся статистика щодо постраждалих під час військових дій українських дітей. Саме ця платформа стане основним джерелом інформації для громадян, які захочуть допомогти таким дітям, журналістам та правоохоронним органам, зазначила Герасимчук.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні підлітки можуть знайти роботу та офіційно працевлаштуватися, проте для цього потрібно виконувати деякі умови.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах