Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз

Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз.

Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз. Фото: kpi.ua

Події
23 липня 2022 17:08

У мережі розгорівся скандал через те, що викладач Київського політехнічного інституту Дмитро Насиров опублікував опитування, у якому пропонував студентам обрати мову навчання. Своєю публікацією він намагався дискримінувати державну мову, якою має вестися викладання в українських закладах освіти.

У навчальному закладі говорять, що Насиров вже давно не працює в університеті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Скріншот зі скандальним опитуванням викладача КПІ опублікував у Facebook активіст Остап Українець. Пізніше фотографія розлетілася місцевими пабліками.

Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз.Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз. Фото: Остап Українець

Дмитро Насиров за допомогою соцмереж хотів дізнатися думку студентів щодо мови викладання: 

- Ви би хотіли лекції з розподільчих систем слухати російською, як живу розповідь з англомовними термінами, чи сухо та убого, але солов’їною, – написав він.

Пресслужба КПІ прокоментувала скандальну ситуацію, заявивши, що Насиров вже не працює в інституті, бо був звільнений з посади 30 червня. Ймовірно його звільнення пов'язане із завершенням дії контракту. А його допис, який поширився мережею - старий і йому багато років. Про це повідомила журналістка Наталія Бушковська.

Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз.Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз. Фото: Наталія Бушковська

У студентській групі стверджують, що опитування викладача про мову було опубліковане 21 липня. Адміністратори пабліку доводять це скріншотом з метаданими сторіз, але перевірити цю інформацію неможливо. Всі сторінки Дмитра Насирова у соцмережах закриті. 

Також щодо скандалу висловилась ще одна жінка, яка назвалася сусідкою Дмитра Насирова. За її словами, колишній викладач КПІ є дійсно скандальною людиною, бо пересварився з половиною мешканців житлового комплексу і зібрав на себе чи не рекордну кількість заяв в поліцію. Зокрема відомо, що Насиров тероризував сусідів, побив пенсіонера в ліфті, отримав підозру у підпалі машин сусідів і кидався з кулаками на чоловіка.

На сайті КПІ є інформція, що викладач Дмитро Насиров працював на кафедрі математичних методів системного аналізу.

Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз.Колишній викладач КПІ потрапив у мовний скандал через опубліковану сторіз. Фото: скріншот

У свою чергу, пресслужба вишу зазначила, що "освітній процес в університеті відповідно до статті 48 Закону України "Про вищу освіти" та Статуту КПІ здійснюється лише державною мовою".

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у січні у мовний скандал потрапила колишня журналістка телеканалу "Рада" Поліна Шишкіна. Вона привселюдно зізналася, що "ненавидить українську мову". Ситуацію довго обговорювали у мережі, а телеканал був змушений звільнити свою співробітницу. Пізніше Шишкіна записала відеозвернення, у якому вибачилась за свої слова. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах