У боях за Маріуполь загинув випускник КНУ Дмитро Губарєв

У боях за Маріуполь загинув випускник КНУ Дмитро Губарєв.

У боях за Маріуполь загинув випускник КНУ Дмитро Губарєв. Фото: www.knu.ua

Події
25 липня 2022 20:59

У квітні, захищаючи свою країну на фронті, героїчно загинув 29-річний військовослужбовець полку "Азов" і випускник філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Дмитро Губарєв. Керівництво вишу та батьки Героя розповіли про нього українцям, адже ми маємо знати і пам'ятати кожного, хто поліг у боротьбі за територіальну цілісність та Незалежність України.

На сайті КНУ пишуть, що Дмитро загинув 15 квітня, захищаючи Маріуполь. Він добровільно вступив до полку "Азов" і з першого дня війни мужньо пішов у бій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дмитро Губарєв отримав у КНУ імені Шевченка бакалаврський та магістерський дипломи. Він з гордістю навчався на філософському факультеті, а також цікавився історією та релігією. Дмитро, за словами керівництва унівкрситету, був старанним студентом, із притаманним філософу критичним мисленням. Окрім цього хлопець займався спортом та грав на різних музичних інструментах. 

Як розповів батько Героя Валерій Губарєв, у родині Дмитру з раннього дитинства прищеплювали почуття любові, рішучості та відповідальності.

- Він був добрим, щирим, старанним, порядним, сміливим. Ми завжди йому казали, що у житті потрібно нести відповідальність за кожне прийняте рішення. Був самостійним. Сам обирав вид спорту, яким займатиметься, музичний інструмент, на якому гратиме. Університет, у якому навчатиметься, теж обирав сам... Військову службу він теж обрав сам, добровільно... Безмежний біль – говорити про сина у минулому часі, – сказав чоловік.

За словами батька, Дмитро Губарєв обрав службу в "Азові", бо там "є дух і все серйозно". Герой завжди говорив, що в "Азові" – найкращі.

Однокурсники Дмитра зв'язувалися з ним, коли була можливість. 22 лютого Герой говорив із другом з філософського факультету і був спокійним. Він говорив, що впевнений у своїх побратимах, в готовності зустріти ворога та завдати поразки. 

26 лютого Дмитро сказав, що має на фронті багато бойових завдань, тому за 5 днів спав годин 10. На той момент він говорив, що у нього "в цілому все нормально".

13 березня Дмитро сказав другові, що у Маріуполі вже немає зв'язку. Хлопець із побратимами тоді стояв на обороні міста і не пускав окупантів всередину, а вони, у свою чергу, накривали наших захисників артилерією. 20 березня Герой сказав, що "на фронті - пекло"

22 березня Дмитро Губарєв поділився, що його розрахунок знищив ворожий катер. Він також розповів, що хлопці на фронті не мають ніякої допомоги, але наносять в рази більше ураження ворогам.

У квітні перед захисниками постав вибір: евакуюватися чи йти бій. Вибір для Дмитра був очевидним - він вирішив боротися до останнього подиху. Завдяки героїзму бійця вдалося евакуювати та захистити поранених і мирних жителів з "Азовсталі". 

Мати Дмитра Губарєва розповіла, що про смерть сина вони дізналися 15 квітня. Родина не хотіла вірити у те, що їх син загинув у бою.

Ректор КНУ Володимир Бугров підкреслив, що Дмитро Губарєв віддав своє життя за незалежне, світле майбутнє свого народу:

- Дмитро є прикладом тієї героїчної любові до рідних і друзів, до країни, яку захищав ціною власного життя, – сказав Бугров.

Анатолій Конверський, декан філософського факультету, на якому вчився Дмитро Губарєв, сказав, що на його честь буде відкрито іменну аудиторію.

У боях за Маріуполь загинув випускник КНУ Дмитро Губарєв.У боях за Маріуполь загинув випускник КНУ Дмитро Губарєв. Фото: www.knu.ua

Подвиг випускника КНУ Дмитра Губарєва навіки залишиться в історії України. Рішенням Президента України від 17 травня 2022 року Героя посмертно нагороджено Орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на фронті загинув телеведучий каналу М2 Карім Гуламов. Він пішов на захист України з початку війни, довгий час воював у АТО. Маючи бойовий досвід, телеведучий знову вступив до лав ЗСУ, коли розпочалося широкомасштабне вторгнення РФ на територію нашої країни. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах