Хто насправді керує відомими закладами Києва, на які наклали арешт

Хтось насправді керує відомими закладами Києва, на які наклали арешт.

Хтось насправді керує відомими закладами Києва, на які наклали арешт. Фото: Wikimapia

Події
29 липня 2022 13:34

У липні Бюро економічної безпеки України ініціювало арешт майна компанії Bulldozer Group Ukraine, до якої входить низка закладів у Києві. Все через те, що нерухоме майно нібито належить російському бізнесменові Олександру Орлову через офшорні компанії. Однак пізніше з'ясувалося, що всі члени команди Bulldozer Group Ukraine – громадяни України, а Орлов обіймав посаду керуючого директора, але вже залишив бізнес в Україні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що сам Олександр Орлов підтвердив, що не має активів в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Команда громадської організації "Стоп Корупції" провела власне незалежне розслідування та дізналася, хто ж керує відомими закладами Києва, такими як Virgin Izakaya Bar, Eshak, Queen Country Club, Люди та Котлети та Queen Kyiv.

З початку повномасштабної війни, а точніше з 1 березня, команда Bulldozer Group Ukraine надає гуманітарну допомогу, готує безкоштовні обіди для бійців ЗСУ, тероборони, медиків та волонтерів. Лише за один день вони видали 2 820 порцій за заявками. Підтримуючи свою антивоєнну позицію, компанія ухвалила рішення про розірвання ділових зв'язків із представниками РФ. У тому числі з команди пішов і Олександр Орлов. Наразі позицію керуючого партнера займає українець Дмитро Ходаковський, який до війни займав позицію генерального директора.

Наразі вся команда Bulldozer Group Ukraine та їхні партнери – українці.

Під час війни заклади продовжували працювати. Команда кухарів приєдналася до приготування та доставки гарячих обідів. Приміщення Fish Fetish та Queen Kyiv використовувалося як склад гуманітарної допомоги. З Fish Fetish розвозили корми для тварин притулкам та господарям, які потребують допомоги. А з Queen Kyiv відправляли гуманітарну допомогу, ліки до Чернігова, Харкова та Одеси.

Пізніше заклади відкрилися для відвідувачів та працювали на тих самих умовах, що й інші українські кафе та ресторани.

Наразі Bulldozer Group Ukraine перебуває у стані реорганізації, яка необхідна для продовження діяльності закладів та розвитку бізнесу. Жодних зв'язків з Росією компанія не має, вона розпочала самостійний, незалежний шлях, який спрямований на розвиток українського бізнесу, підтримку громадян та економіки України.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах