За рішенням суду в Києві російський військовий, який вбив мирного жителя, отримав пом'якшення вироку

За рішенням суду в Києві російський військовий, який вбив мирного жителя, отримав пом'якшення вироку.

За рішенням суду в Києві російський військовий, який вбив мирного жителя, отримав пом'якшення вироку. Фото: t.me/pavlovskynews

Події
29 липня 2022 20:34

Суд у Києві змінив вирок за однією з найвідоміших справ про військові злочини російської армії в Україні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 13 травня пройшов перший суд над російським окупантом Шішімаріним у справі про вбивство мирного жителя в Сумській області. Він застрелив 62-річного цивільного чоловіка, коли його група тікала від українських військових на вкраденому автомобілі. Наказ убити мешканця Чупахівки, щоб він не розповів ЗСУ про те, що бачив окупантів, Вадим Шишімарін отримав від іншого військового.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сержант виконав наказ - він кілька разів вистрілив із автомата Калашнікова в голову 62-річного потерпілого. Жертва загинула на місці, за кілька десятків метрів від свого будинку. Вина російського солдата було доведено як його словами, а й експертизою. Під час затримання правоохоронці вилучили зброю, з якої стріляв Шишімарін, а також зброю інших солдатів, які перебували з ним у машині.

Вадим Шишімарін - уродженець Іркутської області, був командиром відділення в/ч 32010, яка в Росії вважається елітною. Служив окупант у 4-ій танковій "Кантемірівській дивізії". Судили злочинця у травні, за порушення законів та звичаїв війни, які пов'язані з умисним убивством (ч.2 ст. 438 КК України).

Солом'янський районний суд Києва 23 травня засудив Шишімаріна до довічного ув'язнення. Проте захист подав апеляційну скаргу. І ось сьогодні, 29 липня, Київський апеляційний суд змінив вирок із довічного ув'язнення на 15 років позбавлення волі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах