СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон

СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон.

СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон. Фото: ssu.gov.ua

Події
30 липня 2022 14:56

Співробітники Служби безпеки України у Кіровоградській області спільно з поліцією затримали чоловіка, який виготовляв несправжні документи, за допомогою яких громадяни призивного віку виїжджали за кордон.

За свої послуги зловмисник брав з чоловіків 3,5 тисячі доларів. Таким чином близько 20 призовників планували виїхати з України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією СБУ, протиправною діяльністю займався киянин. Він надавав чоловікам, які підлягають мобілізації, повний пакет підроблених документів про навчання в закордонних вузах.

Правоохоронці викрили злочинця під час одержання завдатку в 1 500 доларів. Пізніше ділка затримали у Києві при передачі повного пакету підроблених документів.

За оперативною інформацією, його послугами скористалися майже два десятки громадян. Наразі їх особи встановлено, щодо них буде окремо прийнято рішення відповідними правоохоронними органами.

У ході обшуків працівники СБУ вилучили у чоловіка підроблені документи, готові до збуту, комп’ютерне обладнання та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності. 

Зловмиснику одразу ж було повідомлено про підозру в порушенні ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон.СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон. Фото: ssu.gov.ua

СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон.СБУ затримала киянина, який виготовляв документи для незаконного виїзду призовників за кордон. Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві чоловік двічі намагався купити документи, які б дозволили йому покинути територію України. Спочатку він замовив у ділків студентський квиток за 1 500 доларів, але після отримання грошей вони перестали виходити на зв'язок. Вдруге така ж ситуація повторилася, коли чоловік хотів купити медичну довідку про непридатність до військової служби. Зневірившись, киянин пішов до поліції, звзнвіся, що хотів купити підроблені документи та написав заяву на злочинців.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах