У Києві чоловік намагався викрасти гроші, використовуючи грим і підроблені докумети

У Києві чоловік намагався викрасти гроші, використовуючи грим і підроблені докумети.

У Києві чоловік намагався викрасти гроші, використовуючи грим і підроблені докумети. Фото: t.me/kyiv_pro_office

Події
04 серпня 2022 18:00

У Києві прокуратура викрила шахрая, який намагався зняти з чужого банківського рахунку 23 мільйона гривень за допомогою гриму та підроблених документів. Чоловік скористався тим, що власник рахунку виїхав з України і намагався під його виглядом отримати гроші.

Про схему, яку вигадав зловмисник написала пресслужба столичної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чоловік підробив документи на ім'я власника рахунку і надав їх працівнику банку. Разом з фальшивими документами від подав заяву про зміну номеру телефону, за яким проводиться ідентифікація клієнта.

У іншому відділенні банківської установи шахрай подав заяву на відкриття іншого рахунку з одночасним виготовленням нової банківської платіжної картки і подальшим доступом до банківського рахунку потерпілого. Для цього він знову використав підроблені документи і грим.

Незважаючи на те, що несправжні документи було зроблено дуже якісно, а візуальну схожість на власника рахунку злочинець намагався всіма силами зробити за допомогою гримування, його все одно було викрито та затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Деснянська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру шахраю, який користуючись воєнним станом, намагався заволодіти грошовими коштами особи, яка вимушено покинула України. Він підозрюється у порушенні ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України.

Чоловіку вже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі понад 740 тисяч гривень.

Відомо, що цей випадок незаконного заволодіння коштів може бути не першим на рахунку злочинця. Правоохоронці перевіряють його причетність до вчинення ще 18 епізодів заволодіння грошами громадян за аналогічною схемою, які було вчинено в різних районах столиці.

Триває Досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві жінка втиралася в довіру до незнайомців, починала активно спілкуватися з ними, а потім пропонувала купити валюту за вигідним курсом. Коли ж "подруги" погоджувались і брали гроші, зловмисниця викрадала їхні сумки і переставала виходити на зв'язок. Вже відомо про кількох постраждалих через такі дії жінки. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах