Карта бойових дій в Україні 7 серпня

Карта бойових дій в Україні 7 серпня.

Карта бойових дій в Україні 7 серпня. Фото: Oksana Johannesson

Події
07 серпня 2022 07:14

В Україні розпочалась 165-а доба повномасштабної війни з російським окупантом. Ворог ставить під загрозу світову безпеку, адже атакує ядерний об'єкт - Запорізьку АЕС, намагаючись звинуватити в цьому українську сторону. На території станції окупанти зберігають свою зброю, живуть та обстрілюють підконтрольні Україні території.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 7 серпня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

6 серпня російські війська здійснили обмежену наземну атаку з одного боку Слов’янська та обстріляли населені пункти вздовж лінії Ізюм-Слов’янськ. Окупанти також намагалися просунутися на західну околицю Богородичного, але їм це не вдалось. Уздовж кордону Харківської та Донецької областей ворог продовжив здійснювати ракетні обстріли, зокрема по Мазанівці, Адамівці, Курульці, Дібровному, Довгенькому, Краснопіллю та Долині.

Карта бойових дій в Україні 7 серпня.Карта бойових дій в Україні 7 серпня. Фото: understandingwar.org

Також за минулу добу росіяни здійснили серію наземних атак на схід і південь від Бахмута. Український Генштаб заявив, що російські війська намагалися зайняти більш вигідні тактичні позиції в районі населених пунктів Стряпівка, Бахмутське, Соледар, Яковлівка, Володимирівка та Покровське і продовжили локалізовані наземні атаки на південь від Бахмута в районі Відродження, Вершини, Кодеми та Зайцевого. Для підтримки цих операцій ворог здійснив ракетні обстріли Бахмута та навколишніх населених пунктів. Також з'явилася непідтверджена інформація, що окупанти захопили село Травневе, що знаходиться за 17 кілометрів від Бахмута.

6 серпня російські війська безуспішно намагалися прорвати українську оборону на північ від міста Донецьк у Спартаку та просунутися на захід від своїх позицій в бік Мар’їнки. Крім того, українські офіційні джерела спростували захоплення росіянами Пісків. Геолокаційні кадри показують, що російські війська, ймовірно, контролюють лише південно-східні околиці населеного пункту. Також за минулу добу російські сили безуспішно намагалися прорвати українську оборону в районі Крилівки, Павлівки, Новомайорського та Пречистівки. 

Карта бойових дій в Україні 7 серпня.Карта бойових дій в Україні 7 серпня. Фото: understandingwar.org

У Харківській області російські війська минулої доби не проводили підтверджених наземних атак, але обстріляли Харків та прилеглі населені пункти.

Карта бойових дій в Україні 7 серпня.Карта бойових дій в Україні 7 серпня. Фото: understandingwar.org

На півдні України ворог продовжує зосереджуватись на обороні зайнятих позицій за допомогою авіації та артилерії. Авіаудари було нанесено неподалік українського плацдарму в районі Андріївки. Із систем РСЗВ окупанти обстрілювали Нікополь, Запоріжжя та Миколаїв. 

За минулу добу українські ракетні підрозділи знищили два російські пункти управління 76-ї десантно-штурмової дивізії та 49-ї загальновійськової армії в Чорнобаївці, командно-спостережний пункт батальйонно-тактичної групи невизначеного типу у Брускінському та склад боєприпасів у Олешках.

Карта бойових дій в Україні 7 серпня.Карта бойових дій в Україні 7 серпня. Фото: understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах