У Бучі поховали 15 людей, чиї особи так і не встановили

У Бучі поховали 15 людей, чиї особи так і не встановили.

У Бучі поховали 15 людей, чиї особи так і не встановили. Фото: Суспільне

Події
09 серпня 2022 21:09

Сьогодні, 9 серпня, у Бучі під Києвом поховали 15 людей, які стали жертвами російської агресії.

Після деокупації Київської області у квітні 2022 року в передмісті Києва було знайдено безліч тіл мирних жителів, які загинули від рук солдатів РФ. Багато тіл були зі слідами вогнепальних поранень, тортур, із зв'язаними руками. Загалом у Бучі загинула 461 людина через дії російських окупантів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні пройшли похорони 15 людей, чиї особи встановити так і не вдалося. Серед них – 14 чоловіків та 1 жінка. Вісім чоловіків знайшли у Мироцькому, на їхніх тілах знайшли сліди тортур та кульові поранення в голову та грудну клітку. Їхні тіла досліджували у Бучанському морзі, повідомила радник мера Бучі Михайлина Скорик-Шкаровська.

Жінку спалили в машині на вулиці Яблунській. Також в авто загинув ще один чоловік, було знайдено його скелет, пише "Суспільне".

В одній із могил знайшли три тіла, одне з яких належало місцевому жителю. В іншій братській могилі розкопали ще сім тіл і впізнали одного чоловіка з Бучі.

Скорик-Шкаровська припускає, що всі ці тіла належали місцевим жителям, яких захопили у Бучі та запитали до смерті у Мироцькому.

Оскільки їхні особи не встановили і родичі не знайшлися, місцевій владі довелося займатися похороном самостійно. Ця процедура називається державним похороном, які повинні робити всі сільські ради.

Місцева влада намагалася знайти родичів убитих, але звернень зараз мало, тож встановити особистості складно. Однак, якщо родичі загиблих у майбутньому все ж таки знайдуться, на могилах передбачливо додали номерну табличку. Потім перевірити родинні зв'язки можна завдяки ДНК-процедурі. Якщо особа підтвердиться, то з дозволу слідства родичі самі вирішать – замінити табличку чи перепоховати загиблого.

У Бучі поховали 15 людей, чиї особи так і не встановили.У Бучі поховали 15 людей, чиї особи так і не встановили. Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах