Коров'яче озеро в Дарницькому районі оголосять ландшафтним заказником місцевого значення

Коров'яче озеро у Дарницькому районі оголосять ландшафтним заказником місцевого значення.

Коров'яче озеро у Дарницькому районі оголосять ландшафтним заказником місцевого значення. Фото: wikimapia.org

Події
13 серпня 2022 20:44

У Києві в зеленій зоні, розташованій неподалік житлового масиву Бортничі, хочуть взяти під охорону одне з озер, оголосивши його територію заказником.

Коров'яче озеро знаходиться посеред лугів, сильно осторонь житлової забудови, тому більшість киян, що навіть проходять повз озеро, не знають його назву. Береги озера - місце проживання багатьох видів птахів, а також дрібних ссавців - ласки та чорного тхора. На берегах озера ростуть чорна вільха, береза та верба.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проект рішення щодо оголошення території озера та берегів навколо нього ландшафтним заказником місцевого значення вже зареєстровано у Київраді. Площа майбутнього заказника – 1 га. За словами ініціатора рішення депутата Дмитра Білоцерківця, оголошення цього природного куточка заказником може врятувати його від знищення, сприятиме оздоровленню довкілля.

Проект розроблено фахівцями з благодійної організації "Благодійний фонд Дніпровського району міста Києва "Київський еколого-культурний центр".

Нагадаємо, у травні Vgorode писав, що озеро Заплавне, розташоване у Дарницькому районі Києва, і територію навколо нього оголосили ландшафтним заказником місцевого значення. Також заказником визнали озеро Малинівка у Дніпровському районі. Наразі цю місцевість не зможуть використовувати для забудови. Крім того, тут заборонено вирубувати дерева та кущі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах