Дівчина-підприємець із Києва організувала у своєму магазині притулок для 50 осіб

Дівчина-підприємець із Києва організувала у своєму магазині притулок для 50 осіб.

Дівчина-підприємець із Києва організувала у своєму магазині притулок для 50 осіб. Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

Події
22 серпня 2022 22:11

Молода дівчина 35 років, яка володіла магазином одягу на Лук'янівці у Києві, розмістила у лютому-березні цього року у його приміщеннях бомбосховище. Також вона допомагала військовим та самотнім старим.

Наприкінці лютого, на самому початку російського вторгнення, Ніна Тимофєєва вирішила не виїжджати з міста, як багато інших киян. Вона залишилася у столиці і почала допомагати людям, наскільки це було в її силах. Ніна скористалася тим, що у її власності був магазин одягу з підвалом, і перетворила його на бомбосховище, в якому могли ховатися від російських обстрілів одразу 50 людей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На території магазину з'явилися спальні місця - імпровізовані ліжка, також людям, які там сиділи, вона пропонувала їжу, допомагала скоротати дозвілля. Хоча молода жінка має двох своїх дітей, вона змогла допомогти ще багатьом іншим сім'ям з дітьми. Щоб малюкам у бомбосховищі не було нудно, Ніна грала з ними, вони разом малювали, дивилися відео. Люди, які ховалися в приміщеннях магазину, могли там готувати їжу, варити борщ, пити чай і каву.

Власниця магазину пускала на свою територію навіть людей із кішками та собаками. У підвалі магазину був інтернет, так що люди, які ховалися, весь час були в курсі новин, що відбувалися в країні.

Крім того, Тимофєєва передавала зі свого магазину одяг військовим, а також у своєму районі, Лук'янівці, передавала продукти харчування одиноким людям похилого віку, які на той час особливо потребували підтримки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах