У КМДА розповіли, чи готовий Київ до можливих обстрілів 24 серпня

У КМДА розповіли, чи Київ готовий до можливих обстрілів 24 серпня.

У КМДА розповіли, чи Київ готовий до можливих обстрілів 24 серпня. Фото: Vgorode

Події
23 серпня 2022 19:41

Київська мерія щодня отримує інформацію про можливі цілі ракетного обстрілу. До ліквідації наслідків можливих руйнувань співробітники служби безпеки КМДА готові з перших днів повномасштабної війни.

Столиця України була підготовлена до НП, пов'язаних із російським обстрілом, ще з перших днів вторгнення - з лютого цього року. Прильотів по Києву було за минулі півроку багато, і вони вже не є новиною для столичної влади. У Києві було створено громадське формування "Швидка дія", до нього вступають волонтери, які допомагають розбирати завали.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Місто готується до опалювального сезону, у тому числі у тих будинках, які були пошкоджені російськими обстрілами, до початку опалювального сезону їх уже підключать до опалення. Готове місто до обстрілів на День Незалежності, це для влади просто "чергова загроза, чергова дата", - розповів директор Департаменту муніципальної безпеки Київської міськадміністрації Роман Ткачук виданню "Главком".

Представник КМДА просить мешканців столиці спускатися в укриття, коли лунають сирени повітряної тривоги. А всі ті, хто це ігнорує, вони "грають своїм життям у хованки". Хоча багато ракет зараз ефективно збиваються українською ППО, уламки збитої ракети можуть впасти будь-де.

Додатковим запобіжним заходом стало переведення працівників з адміністративних будівель на віддалену роботу напередодні 24 серпня. Це зроблено, щоб не наражати їх на додаткову небезпеку.

За словами директора Департаменту безпеки, тільки з початку травня працівники його структури почали ночувати вдома, до цього постійно доводилося працювати ночами. Щодня КМДА отримує інформацію від СБУ, розвідки та ЗСУ, з яких цілей можливі ракетні удари. Співробітники постійно тримають у готовності генератори, які будуть задіяні для електропостачання найважливіших об'єктів, таких як лікарні, у разі проблем із електрикою.

Також у КМДА запевнили, що постійно перевіряють та оновлюють інтерактивну карту укриттів Києва. При цьому чиновник визнав, що ні з торгових центрів, ні з громадського транспорту, що зупинився, практично ніхто в укриття не йде. Усі стоять і чекають, доки транспорт знову поїде, а магазини відкриються. Він вважає це неправильною поведінкою.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах