Скандально відома викладачка Євгенія Більченко організувала ворожу агентуру

Скандально відома викладачка Євгенія Більченко організувала ворожу агентуру.

Скандально відома викладачка Євгенія Більченко організувала ворожу агентуру. Фото: itvua.tv

Події
25 серпня 2022 13:59

У державній зраді та вербуванні корегувальників підозрюється колишня викладачка Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Євгенія Більченко, яка вже встигла потрапити в скандал, коли втекла до Росії та публічно підтримувала війну.  

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що СБУ знешкодили агентів РФ, які надавали ворожим спцслужбам дані про розташування ЗСУ та тероборони, а також корегували наступ на Київ. Тоді повідомлялося, що "головною" в цій банді була жінка, яку завербували росіяни під час поїздок до країни-агресорки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Столична прокуратура встановила, що організаторкою агентури є Євгенія Більченко, скандально відома столична викладачка. Із лютого 2022 року підозрювана, перебуваючи на території країни-агресора та діючи на замовлення кураторів із РФ, створила та адмініструвала у месенджері Тelegram низку груп, у яких вербувала громадян України для отримання від них корисної для ворога інформації. Таким чином вона завербувала більше 10 осіб, які з 24 лютого здійснювали обходи визначених ділянок у Києві та області та фотографували місця дислокації і пересування українських військовослужбовців.

Крім того, Більченко поширювала у соціальних мережах відео та дописи, які виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України. Вона закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу й захоплення державної влади в Україні.

Також було повідомлено про підозру одному з членів цієї злочинної групи, який виправдовував та визнавав правомірною збройну агресії РФ проти України. Окрім цього, прокурори подали до суду обвинувальний акт щодо одного із агентів угрупування за фактами державної зради та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, що є порушенням ч. 2. ст. 111 та ч. 1 ст. 263 КК України.

Нагадаємо, Євгенія Більченко стала відомою ще у січні минулого року, коли назвала Україну тоталітарною державою і "онкохворою американською колонією", в якій "процвітає неонацизм", а закон про українську мову в сфері обслуговування - "звичайним фашизмом". Жінка неодноразово виступала на каналах так званої "ДНР" і їздила на творчі вечори до Москви і Санкт-Петербурга. Деякі студенти університету, де Більченко працювала, підтримали її, але більшість все ж таки вимагала звільнити Більченко. У липні минулого року її звільнили з роботи.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах