Карта бойових дій в Україні 29 серпня

Карта бойових дій в Україні 29 серпня.

Карта бойових дій в Україні 29 серпня. Фото: АрміяInform

Події
29 серпня 2022 07:39

В Україні розпочався 187-й день повномасштабного вторгнення Російської Федерації на нашу територію. На деяких напрямках тривають бої. Російські та українські сторони продовжували обмінюватися заявами про обстріли Запорізької АЕС, у тому числі на десятій Конференції з розгляду Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. Росія також почала впроваджувати стратегії, подібні до тих, які використовував Іран, намагаючись маніпулювати та, можливо, затримати місію Міжнародного агентства з атомної енергії на АЕС у найближчому майбутньому.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 29 серпня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Карта бойових дій в Україні 29 серпня.Карта бойових дій в Україні 29 серпня. Фото: www.understandingwar.org

28 серпня осійські війська провели безуспішні наступальні дії поблизу Довгенького та Богородичного. Там український БПЛА знищиі російську портативну станцію супутникового зв’язку "Ауріга-1,2В", що свідчить про те, що контроль над населеним пунктом залишається невизначеним. Біля Ярової, що подблизу Слов'янська, ЗСУ обстрілюють позиції росіян. Вороги не змогли здійснити переправу через Сіверський Донець і просунутися до Слов’янська.

Російські війська завдали авіаудару по Гусарівці і продовжували обстрілювати з артилерії населені пункти вздовж кордону Харківської та Донецької областей. Також окупанти продовжили регулярні обстріли Сіверська та навколишніх населених пунктів. Російською артилерією було нанесено удар по залізниці та цивільній інфраструктурі Краматорська.

Росіяни продовжили наземні атаки на південний схід від Бахмута. Українські сили відбили ворожий наступ у напрямку Кодеми, Вершини та Зайцевого, а також поблизу Веселої Долини та Семигір’я.

В окупованому Сватовому стався вибух на російській базі управління передислокацією. Російські джерела пояснюють вибух ударом українського HIMARS по сільськогосподарській компанії, але українська сторона не бере на себе відповідальність за цей вибух.

Карта бойових дій в Україні 29 серпня.Карта бойових дій в Україні 29 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова. Вони безуспішно намагалися поліпшити свої тактичні позиції поблизу Світличного, але мали відступити. Російські війська завдали авіаудару по Рубіжному і продовжували використовувати танки, трубну та реактивну артилерію для обстрілу Харкова та населених пунктів області.

Карта бойових дій в Україні 29 серпня.Карта бойових дій в Україні 29 серпня. Фото: www.understandingwar.org

За минулу добу не було повідомлень про наступальні дії Росії в Херсонській чи Запорізькій областях. Вороги продовжували наносити авіаудари поблизу українського плацдарму над річкою Інгулець на північному заході Херсонської області. Російські війська здійснили запуск високоточної ракети класу "повітря-поверхня" Х-59 по громадському туалету в Нововоронцовці.

Наразі в Херсонській області окупанти маневрують технікою, щоб створити ілюзію підкріплення в регіоні. ЗСУ, в свою чергу продовжило знищувати ворожі бази і нанесли удар по російському командному пункту в Дарівці, а також по командному пункту російської 35-ї загальновійськової армії на заводі "Сокіл" у Новій Каховці. Також нашими силами було уражено склад боєприпасів у Херсоні та Любимівці. Українська авіація завдала ударів по російських опорних пунктах у Солдатському та Олександрівці та у районі зосередження військ і техніки у Високопіллі, Дудчанах та Давидовому Броді.

Російські війська продовжили обстріли Дніпропетровської та Запорізької областей із застосуванням ракет і РСЗВ. Ворожі вертольоти Мі-24 завдали ударів некерованими ракетами по невизначеній інфраструктурі в Нікополі. Також росіяни обстріляли з РСЗВ "Ураган" Зеленодольську громаду Дніпропетровської області. Удари було нанесено і по Запоріжжю, що знищило деяку цивільну інфраструктуру, тоді як Міністерство оборони Росії стверджувало, що російські війська завдали удару по заводу "Мотор Січ" у місті.

Карта бойових дій в Україні 29 серпня.Карта бойових дій в Україні 29 серпня. Фото: www.understandingwar.org

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах