У Москві у віці 91 рік помер Михайло Горбачов

У Москві у віці 91 рік помер Михайло Горбачов.

У Москві у віці 91 рік помер Михайло Горбачов. Фото: www.dw.com

Події
31 серпня 2022 07:15

30 серпня після затяжної хвороби помер перший та єдиний президент СРСР Михайло Горбачов. Інформація про критичний стан політика з'явилась на початку липня. Довгий час він перебував у лікарні та страждав на цукровий діабет та проблеми з нирками.

Про смерть лідера Союзу повідомили російські ЗМІ з посиланням на Центральну клінічну лікарню Москви. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відмомо, що Михайла Горбачова поховають на Новодівичому цвинтарі в Москві, де є його родове поховання.

Громадському діячеві був 91 рік.

Михайло Горбачов обіймав посаду президента СРСР з 15 березня 1990 року до 25 грудня 1991 року, залишившись єдиним президентом. Окрім цього, він був останнім генеральним секретарем ЦК КПРС та головою президії Верховної Ради СРСР.

Горбачов відомий і тим, що під час свого правління проводив ліберальні реформи всередині країни, які були названі Перебудовою і призвели до появи багатопартійності. Також він спробував обмежити гонитву озброєнь. У 1987 році діяч дав старт політиці демократії та гласності, яка надалі призвела до ринкової економіки, вільних виборів та розпаду СРСР.

У дитинстві Михайло Горбачов розмовляв українською, за що отримав від троюрідного брата Івана Рудченка прізвисько "хохляк". Із 13 років він почав працювати в колгоспі, був помічником комбайнера машинно-тракторної станції та нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора, як знатний комбайнер. ПізнішеГорбачов вступив до лав радянської армії, служив начальником продскладу.

За інформацією журналіста Олексій Венедіктов, який був близьким другом Горбачова, президент СРСР був розчарований, коли побачив, як нинішній президент Росії Володимир Путін зруйнував справу його життя. Водночас рішення Путіна анексувати Крим Михайло Горбачов називав правильним.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах