Жителя Київської області засудили до 16 років ув'язнення за співпрацю з ФСБ

Киянина засудили до 16 років ув'язнення за співпрацю з ФСБ.

Киянина засудили до 16 років ув'язнення за співпрацю з ФСБ. Фото: www.gp.gov.ua

Події
05 вересня 2022 16:44

Житель Київщини отримав 16 років ув'язнення за державну зраду та здійсненні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористів. Чоловіка завербували ще у 2017 році.

Чоловік співпрацював з представниками так званої "ДНР" та здавав позиції бійців "Азову".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють в Офісі Генерального прокурора України, над чоловіком прошов суд. Було доведено, що він був завербований агентами ФСБ Російської Федерації. Він здавав місця розташування українських захисників та інформацію про окремих військових до лютого 2022 року.

У травні злочинець тимчасово проживав у Єгипті та через соціальні мережі контактував з "ДНРівцями" та проросійського жителя Чернігівщини. Разом з ними він здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь псевдореспубліки, передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ.

Пізніше він повернувся до України і почав жити у Чернівецькій області, де збирав відомості про дислокацію об'єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду поїздів, а також місця розташування військових частин ЗСУ та інших військових формувань.

У Чернівцях злочинця було затримано. Також правоохоронці знайшли його спільника за його місцем проживання на Чернігівщині. Його також було засуджено за здійснення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві викрили чоловіка, який здавав ворогам позиції та пересування ЗСУ впрдовж липня-серпня. Усі дані він відпрвляв "замовникам" у Telegram. Наразі вирішується питання щодо обрання чоловікові запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах