Суд закрив справу проти Вадима Тітушка, який побив журналістів на Майдані Незалежності

Суд закрив справу проти Вадима Тітушка, який побив журналістів на Майдані Незалежності.

Суд закрив справу проти Вадима Тітушка, який побив журналістів на Майдані Незалежності. Фото: Владислав Содель

Події
06 вересня 2022 20:31

Судді Броварського міського суду Київської області вирішили закрити справу проти громадянина Вадима Тітушка, який у 2013 році побив двох журналістів на масових мітингах. Після цього інциденту і з'явилася назва "тітушки" - проплачені чоловіки спортивної статури, які за гроші беруть участь у вуличних акціях та мітингах на користь певних осіб. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Вадим Тітушко разом зі своїми спільниками побив журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента "Комерсанта" Владислава Соделя. Коли журналісти працювали на мітингу, їх повалили на землю та почали бити. Тоді дії зловмисників вдалося припинити лише за допомогою правоохоронців та співробітників "Беркуту".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Впізнати головного нападника Вадима Тітушко (прізвисько Румин) вдалося пізніше, коли журналісти через соцмережі знайшли схожого хлопця.

Поліція інкримінувала Тітушку розбійні напади та незаконне заволодіння транспортним засобом. До 2018 року цією справою ніхто не займався. До суду справу було направлено у 2020 році, після розслідування, яке тривало два роки. А цього року справу проти Тітушка закрили.

Адвокат Вадима Тітушка Олександр Тананакін пояснив виданню "Вести", що справу закрили у зв'язку з тим, що прокурор направив до суду обвинувальний акт із порушенням встановлених для цього термінів, що і тягне за собою закриття кримінального провадження. Вадим Тітушко, в свою чергу, планує звертатися до ЄСПЛ із позовом проти України з метою справедливої компенсації заподіяної шкоди. Імовірно, він вимагатиме від держави близько 10 тисяч євро та компенсацію всіх витрати на правову допомогу.

Адвокат також розповів, що з початку широкомасштабної війни РФ проти України Вадим Тітушко пішов служити у ЗСУ. У 2020 року він став віце-президентом Української Федерації змішаних єдиноборств у Київській області. 

Суд закрив справу проти Вадима Тітушка, який побив журналістів на Майдані Незалежності.Суд закрив справу проти Вадима Тітушка, який побив журналістів на Майдані Незалежності. Фото: Владислав Содель

Раніше ми писали, що у Києві школярі жорстоко побили свою однокласницю. Дівчата часто конфліктували між собою, тож після чергової сварки підлітки бризнули в обличчя жертві газовий балончик та почали бити її по тулубу та голові. Відео побиття діти розмістили у соціальних мережах.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах