У Києві повідомили про підозру росіянину, який вбив відомого ресторатора

У Києві повідомили про підозру росіянину, який вбив відомого ресторатора.

У Києві повідомили про підозру росіянину, який вбив відомого ресторатора. Фото: ua.news

Події
06 вересня 2022 23:43

Правоохоронці встановили особу кілера, який скоїв замовне вбивство навесні 2017 року в одному з центральних районів Києва. Його підозрюють у порушенні чотирьох статей Кримінального кодексу України. Тоді було вбито відомого одеського ресторатора Олександра Ряжева, який проживав у столиці.

Нагадаємо, у березні 2017 року 51-річного бізнесмена розстріляли вісьмома прицільними пострілами неподалік його дому. Від отриманих вогнепальних поранень чоловік помер на місці. Разом із ним в авто перебувало двоє дітей шести і дев'яти років. Вони були госпіталізовані з пораненнями коліна та кисті.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліція довгий час намагалась встановити особу вбивці. Виявилось, що кілером був чоловік, який належав до кримінального середовища РФ. За інформацією Офісу генпрокурора, його ім'я Ельмурзаєв Магомед Наїпович, 1982 року народження. Він народився у місті Грозний.

Київська міська прокуратура повідомила, що готуючись до злочину, кілер зібрав інформацію про ресторатора, місце його проживання та номер і марку його авто. Виконати "замовлення" він вирішив за допомогою пістолета моделі Glock-17. Обстеживши маршрути підприємця та територію біля його будинку, чоловік прибув до в’їзду в будинок потерпілого. Саме там він і вбив його.

За результатами тривалої роботи прокурорів та слідчих вдалося встановити всі обставини вбивства та  ідентифікували особу кілера. 
 
Правоохоронці також встановили його причетність до інших тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених у Києві в 2015 році. Тоді чоловік був причетний до розбою, незаконного позбавлення волі особи та вимагання грошей.


 
Вбивці Ряжева повідомлено про підозру в:

  • умисному вбивстві, вчиненому на замовлення, способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п. п. 5, 11 ч. 2 ст. 115 КК України);
  • нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 187 КК України);
  • незаконному позбавленні волі людини, вчиненому з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань потерпілому (ч. 2 ст. 146 КК України);
  • вимаганні чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України).

За вчинені злочини підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, Броварський міський суд вирішив закрити справу проти чоловіка, який скоїв напад на журналістку та фотокореспондента у Києві в 2013 році. Наразі колишній зловмисник служить у ЗСУ і планує вимагати компенсацію від держави за заподіяну йому шкоду.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах