У Києві хочуть встановити пам'ятник королеві Єлизаветі ІІ

У Києві хочуть встановити пам'ятник королеві Єлизаветі ІІ.

У Києві хочуть встановити пам'ятник королеві Єлизаветі ІІ. Фото: petition.kyivcity.gov.ua

Події
12 вересня 2022 19:13

Кияни продовжують просити міську владу провести дерусифікацію топографічних назв і пам'ятників. Вони хочуть добитися демонтажу пам'ятника Миколі Щорсу, який знаходиться бульварі Шевченка.

На сайті київської міської ради з'явилася петиція щодо встановлення на місці пам'ятника радянському військовому монумента на честь королеви Великої Британії Єлизавети ІІ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Автор петиції Антон Осьмак зазначає, що встановлення пам'ятників королеві покаже повагу українського народу до британців, які є одним з найбільших союзників України у війні з РФ. Встановлення монумента Єлизавети ІІ пропонується провести у рамках декомунізації та дерусифікації Києва.

Пам’ятник Миколі Щорсу у Києві підлягає демонтажу. Можливо, що його перемістять у музей "Парк радянського періоду" в Спадщанському лісі на Сумщині. Про це повідомили в Українському інституті національної пам'яті.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що британська королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років. Вона стала найстарішим правителем, який правив найдовше - більше 70 років. Нещодавно з'явилися повідомлення про те, що монархиня мала проблеми зі здоров'ям, через що була доставлена у Балмораль в Шотландії. Саме там її стан погіршився. Новим правителем Британії став син Єлизавети принц Чарльз.

Також ми розповідали, що у рамках дерусифікації у Києві змінили назви 40 міських об'єктів, серед яких є і центральна вулиця Московська.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах