У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального

У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального.

У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального. Фотоколаж Vgorode

Події
16 вересня 2022 10:29

Поліція Київщини затримала злочинне угруповання, яке розміщувало на відомих майданчиках оголошення про продаж пального, а отримавши гроші, зникали. Шахраї працювали на території Дніпропетровської, Одеської та Київської областей. Відомо про чотирьох учасників шахрайської схеми.

Тільки на території Київщини зловмисники ошукали трьох потерпілих, один із яких замовив пальне на суму 1 мільйон 220 тисяч гривень. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомили у поліції Київської області, правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків та затримали 37-річного чоловіка та трьох його спільників віком від 19 до 39 років. Згуртувавшись, вони організували аферу з продажу пального.

Перше повідомлення про шахраїв надійшло до поліції у травні, коли із заявою звернувся 33-річний підприємець з Рівненщини. Він повідомив, що його ошукали під час покупки палива на суму в понад мільйон гривень. Чоловік знайшов оголошення про продаж дизельного палива на одному із сайтів, зв’язався з продавцем та перевів на його рахунок кошти. Йому пообіцяли, що товар обов'язково буде надано згодом, проте пізніше менеджер "компанії" вимкнув телефон і зв'язок із ним зник. Як виявилось, злочинці не мали ні палива, ні навіть офісу.

Під час обшуків у ділків вилучили документацію, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки та інші речові докази, які доводять причетність фігурантів до вчинення шахрайства.

У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального.У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального.У Київській області затримали шахраїв, які заробляли на продажі пального. Фото: facebook.com/pol.kyivregion

За фактом порушення ч. 4 ст. 190 ККУ слідчі відкрили криміальне провадження. Зловмисників перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів, скоєних на території інших областей України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Київській області виявили підпільне виробництво та збут алкоголю. Під час обшуків поліцейські вилучили близько 1700 літрів спиртовмісної рідини, пакувальну тару та обладнання, яке використовувалось для виробництва фальсифікату. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах