Підготовка до опалювального сезону: киянам радять утеплити вікна

Підготовка до опалювального сезону: киянам радять утеплити вікна.

Підготовка до опалювального сезону: киянам радять утеплити вікна. Фото: viknocentr.com.ua

Події
18 вересня 2022 08:40

У Києві завершили підготовку до опалювального сезону 2022-2023, який, за прогнозами, може стати найскладнішим в історії України через повномасштабну війну. Влітку в столиці замінили майже 26 кілометрів аварійних теплових мереж. Понад 2,1 тисячі пошкоджень, які могли б статися взимку, ліквідовано.

У місті також збільшили кількість аварійних бригад, які будуть виїжджати на місце у разі виникнення проблеми на тепломережах. Попри це, місцева влада радить киянам утеплити вікна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, столиця готується до опалювального сезону максимально відповідально з урахуванням усіх ризиків і поточної ситуації.

Він зазначив, що за кошти статутних фондів було закуплено генератори та резервне паливо (зокрема мазуту) для підприємств теплопостачання. Також влада Києва продовжує процес придбання мобільних пересувних котелень.

Мешканці столиці також можуть допомогти місту пережити зиму без втрат. Пантелеев просить киян дотримуватись простих, але дієвих заходів для збереження тепла в домі. Він радить утеплити вікна і балкони, заклеїти щілини та перевірити лічильники, щоб мати можливість регулювати споживання. Якщо ви помітили недопрацювання ЖЕКів або інших служб, повідомляйте на номер 15-51. 

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, коли в Україні цьогоріч планують розпочати опалювальний сезон. Все залежить від погоди. Влада очікує, щоб середня температура повітря становила +8 градусів. Це оптимальне значення для початку постачання тепла в будинки.

Також ми писали про те, які райони Києва найбільше підготовлені до початку опалювального сезону. До лідерів за цим показником ввійшли три столичні райони.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах