У Києві судитимуть жінку, яка координувала ракетні удари по місту

У Києві судитимуть жінку, яка координувала ракетні удари по місту.

У Києві судитимуть жінку, яка координувала ракетні удари по місту. Фото: tax.gov.ua

Події
21 вересня 2022 08:50

У Києві жінка у змові з групою осіб вчинила державну зраду в умовах воєнного стану. Мешканка столиці співпрацювала з російськими військами і передавала їм координати для нанесення ракетних ударів. Відносно неї до суду було скеровано обвинувальний акт.

60-річна фігурантка та ще один громадянин України координувала ворога по місцях розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів у Києві та області. Цим вони займалися з березня по червень цього року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Київській міській прокуратурі, яка займалася викриттям колаборантів, повідомили, що жінка діяла на замовлення представників спецслужб РФ. Вона збирала всю необхідну їм інформацію та за допомогою мобільних додатків передавала її разом з фото та координатами. Загалом у такий спосіб зловмисниця зі спільником передали ворогам дані про 21 критично важливий чи військовий об’єкт.

У помешканні жінки провели обшук, під час якого вилучили мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії та записи з доказами протиправної діяльності.

У Києві судитимуть жінку, яка координувала ракетні удари по місту.У Києві судитимуть жінку, яка координувала ракетні удари по місту. Фото: t.me/kyiv_pro_office



Обвинувальний акт відносно зловмисниці вже скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва для розгляду по суті. Слідство відносно її спільника триває.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що поліцейські Київської області затримали двох ймовірних злочинців, які ошукали волонтерку. Вони начебто продали жінці автомобіль, який вона хотіла віддати на потреби ЗСУ. Однак продавці отримали гроші і зникли.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах