Мережу ресторанів Tarantino Family у Києві продали британським пивоварам

Мережу ресторанів Tarantino Family у Києві продали британським пивоварам.

Мережу ресторанів Tarantino Family у Києві продали британським пивоварам. Фото: tarantino.kiev.ua

Події
27 вересня 2022 15:43

Відома мережа ресторанів Tarantino Family у Києві, яка потрапила у скандал через підозри у зв'язках з Російською Федерацією, незабаром перейде під контроль німецького бізнесмена.

Нагадаємо, наприкінці травня з'явилися підозри, що, незважаючи на повномасштабну війну, ця мережа займалася виведенням фінансових коштів до Росії. Було відкрито кримінальне провадження за фактом вчинення дій, спрямованих на "підрив національної безпеки".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході розслідування з'ясувалося, що, незважаючи на повномасштабну війну, власники мережі зберегли контроль над закладами мережі на території РФ (у Москві діє 12 ресторанів), просто перейменувавши російську частину бізнесу і передавши її в управління російської компанії. Українські ресторатори виводили фінансові кошти на територію Росії та на рахунки однієї кіпрської компанії, за допомогою якої фінансувався бізнес на території Росії.

У головному офісі компанії провели обшуки та вилучили документацію про ведення бізнесу в РФ, комп'ютери та готівку у розмірі 1,5 мільйонів гривень.

Пізніше власники мережі відреагували на ці новини та відкинули усі звинувачення. Вони заявили, що підозри є безпідставними і мають ознаки недобросовісної конкуренції. Також власники додали, що під час обшуку, який було нібито проведено без рішення суду, жодних доказів їхніх правопорушень не знайшли.

Тим не менш, у результаті мережа виявилася проданою іноземному інвестору. Її купили британські пивовари German Kraft Brewing, а керуватиме нею співвласник мережі German Kraft Beer у Лондоні та німецький бізнесмен Флоріан Болен. Із 1 жовтня мережа київських ресторанів перейде під його контроль.

Бізнесмен зазначив, що був вражений рівнем ресторанної культури у Києві та планує розвивати цей ринок у Києві, передає "НВ".

Екс-власник мережі Дмитро Федотенков розповів, що на такий крок він пішов, оскільки його підштовхнули силовики скандалом щодо зв'язків із РФ.

Зазначимо, що до мережі закладів належать такі ресторани: "Муракамі", "Папа Джон", "Руккола", "Синдикат", "Хачапурі та Вино", "Черрі", "Таверна", "Компот", "Спеццо", " Хмелі-Сунелі", "Маркетплаза".

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах