У гімназії Києва з'явилася нова система повідомлень про повітряну тривогу

У гімназії Києва з'явилася нова система повідомлень про повітряну тривогу

У гімназії Києва з'явилася нова система повідомлень про повітряну тривогу фото: Vgorode

Події
29 вересня 2022 14:25
Автор: Юлия Булыга

Вперше в історії України школярі розпочали новий навчальний рік в умовах воєнного стану. Школи готувалися до поновлення уроків офлайн. І хоча передбачити всі нюанси виявилося дуже складно, деякі навчальні заклади зважилися на своєрідний експеримент із системою повідомлень про повітряну тривогу.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Справа в тому, що через практично постійний шум у школі почути сигнал тривоги від вуличних сирен іноді складно, а на смартфони діти та педагоги реагують не завжди. У зв'язку з цим 400 навчальних закладів по всій Україні обладнали нову систему повідомлень. Київська гімназія №287 опинилася серед них.

У чому "новинка"

Мінцифри, Stfalcon та Ajax Systems на початку повномасштабного вторгнення армії РФ запустили додаток "Повітряна тривога". Він повідомляє людям про п'ять видів небезпеки: повітряна тривога, артилерійський обстріл, вуличні бої, хімічна загроза та радіаційна загроза. Наразі розробники вирішили локально повідомляти про загрозу, пише "Наш Київ".

Як працює система

На території київської гімназії, усередині та зовні будівлі, з'явилися 12 сирен, які виглядають як невеликі пластикові прямокутники. Під час тривоги її чують навіть мешканці сусідніх будинків. Усі сирени бездротові. Сигнал йде через внутрішній сервер. Звук нагадує знайому автомобільну сигналізацію.

У гімназії Києва з'явилася нова система повідомлень про повітряну тривогуУ гімназії Києва з'явилася нова система повідомлень про повітряну тривогу фото: https://nashkiev.ua/

Директор гімназії Євген Сидоркін каже, що часом діти не реагують навіть на гучну сирену. Тому педагоги вирішили, що замість стандартної хвилини тривога звучатиме вдвічі довше. Окрім звукового сигналу школярі помітять світловий – яскраві спалахи червоного світла.

Ціна запитання

Гімназії №287 нова система коштувала 35 тисяч гривень. Однак сума може змінюватись в залежності від розмірів території будівлі. До речі, інші школи України встановлювали систему оповіщення не лише за бюджетні кошти, а й за грантове фінансування, донорське тощо.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах