Карта бойових дій в Україні 30 вересня

Карта бойових дій в Україні 30 вересня.

Карта бойових дій в Україні 30 вересня. Фото: АрміяInform

Події
30 вересня 2022 07:28

30 вересня в Україні розпочалася 219-а доба повномаштабної війни, яку розпочала Російська Федерація на території України. У РФ оголошено часткову мобілізацію, проте сам Володимир Путін визнає, що є випадки мобілізації чоловіків без попереднього військового досвіду, призначення військовослужбовців за невідповідними спеціалізаціям та мобілізація чоловіків із вадами здоров’я або багатодітних. 

Директор ЦРУ Вільямс Бернс зазначив, що навіть якщо Кремлю вдасться мобілізувати 300 000 чоловік, він не зможе забезпечити матеріально-технічну підтримку чи забезпечити достатню підготовку та обладнання новомобілізованим.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 30 вересня.

Карта бойових дій в Україні 30 вересня.Карта бойових дій в Україні 30 вересня. Фото: www.understandingwar.org

У ЗМІ з'явилися повідомлення про оточення Лиману українськими військами, проте офіційного підтвердження цій інформації немає. Так само її не можуть підтвердити експерти Інституту вивчення війни. Відомий російський військовий кореспондент wargonzo повідомив, що українські війська прорвали російську оборону в районі Ставок на північ від Лиману і перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для росіян.

Інший російський блогер заявив, що українські війська атакують Лиман з трьох напрямків і перерізали російський доступ до критичної дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку окупантів.

У район Лимана було перекинуто 7 танкових підрозділів РФ. У той же час, російська 4-та танкова дивізія 1-ї гвардійської танкової армії за останні кілька тижнів зазнала значних втрат під час дій у Куп'янську і втратила майже цілий полк передових танків Т-80.

Карта бойових дій в Україні 30 вересня.Карта бойових дій в Україні 30 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Українські військові офіційні особи зберігали оперативну тишу щодо українських наземних маневрів у Херсонській області. ЗСУ продовжують завдавати ударів по російських військових та матеріально-технічних і транспортних засобах. 29 вересня ЗСУ били окупантів навколо Херсона, в районі Нова Каховка-Берислав, на південь від річки Дніпро та у Хрещенівці. Ймовірно, українські війська завдали ударів по Олешкам, Антонівці та Малій Кардашинці. ЗСУ контролюють Тернові Поди, так як минулої доби у цьому населеному пункті було зафіксовано ворожі ракетні атаки.

Карта бойових дій в Україні 30 вересня.Карта бойових дій в Україні 30 вересня. Фото: www.understandingwar.org

29 вересня російські війська продовжили безуспішні наземні атаки в Донецькій області. ЗСУ відбили ворожі напади в районі Бахмутського та Зайцевого, Миколаївки Другої, Орадівки, Залізного та Майорська. Російські наземні атаки також було зупинено на південний захід від Авдіївки та Донецька в районах Первомайського, Побєди, Новомихалівки та Павлівки. 

Карта бойових дій в Україні 30 вересня.Карта бойових дій в Україні 30 вересня. Фото: www.understandingwar.org

Останнім часом окупанти посилили використання безпілотників іранського виробництва для атак українських позицій і міст на півдні України. Вони використали два безпілотники іранського виробництва під час атак на півдні України. ППО України важко виявляє безпілотники "Shahed-136", оскільки вони можуть працювати на низьких висотах. З 10 вересня наші захисники збили 22 такі безпілотники. Минулої доби росіяни продовжували звичайні артилерійські, авіаційні та ракетні удари на захід від Гуляйполя, в Миколаївській та Дніпропетровській областях. Було вчергове обстріляно Миколаїв, Нікополь і Кривий Ріг, а також населені пункти в районі Березнегуватого. Українським військам також вдалося завдати ударів по окупантам і знищити три російські системи С-300 у Токмаку Запорізької області.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах