МАУ призупинила польоти Європою: у чому причина

МАУ призупинили польоти Європою: у чому причина.

МАУ призупинили польоти Європою: у чому причина. Фото: visitukraine.today

Події
03 жовтня 2022 19:06

Польоти найбільшої авіакомпанії України МАУ призупинили в Європі через непорозуміння з керівником. Усі літаки компанії, що могли виконувати комерційні рейси поки що не виконуватимуть їх. На який час зупинили рейси - не повідомляється.

Голова профспілки авіаперевізника Об’єднаного представницького органу Олександр Полянський повідомив, що новопризначений директор має конфлікт з акціонерами та лізингодавцями. Про це пише avianews.com.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У МАУ повідомили, що з 19 вересня, новим директором авіаперевізника є Кирило Звонарьов, який до того був заступником гендиректора аеропорту “Бориспіль”. Нового керівника призначили через закінчення контракту колишнього директора Євгена Дихне. Попри це, він залишається чинним президентом МАУ відповідно до державного реєстру, але не виконує функцій керівника через закінчення контракту та конфлікт акціонерів МАУ. У зв'язку з цим авіакомпанія не може проводити платежі.

Основними акціонерами МАУ є Арон Майберг та Ігор Коломойський. Наприкінці 2021 року президента МАУ Євгена Дихне намагалися змінити. Тоді він подав до суду та заблокував можливу зміну керівника авіакомпанії. Рішення, яке не дозволяє вносити зміни в реєстр щодо керівника авіаперевізника, діє і досі, хоча директора вже треба змінювати. Цей конфлікт і є причиною зупинки рейсів.

У вересні польоти Європою здійснювали чотири літаки МАУ: Embraer 190 (UR-EMA), Boeing 737-800 (UR-PSF) Boeing 737-900 (UR-PSI, UR-PSL). Борт UR-PSI востаннє бачили на радарах 12 вересня, UR-EMA – 16 вересня, UR-PSF – 19 вересня, а UR-PSL – 30 вересня. Таким чином, на кінець вересня рейси виконував лише один борт МАУ.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що авіакомпанія Wizz Air дала українцям можливість безкоштовно подорожувати. Для перельоту було доступно близько 800 рейсів до Великобританії, Грузії та ЕС. Квиток можна купити до 8 грудня.

Також ми розповідали, що ірландський лоукостер Rayanair планує відновити цивільні рейси з України. Перші літаки планується відправити 30-31 жовтня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах