Глава Нафтогазу розкритикував новину про початок опалювального сезону у Києві

Глава Нафтогазу розкритикував новину про початок опалювального сезону у Києві.

Глава Нафтогазу розкритикував новину про початок опалювального сезону у Києві. Фото: unsplash.com

Події
07 жовтня 2022 18:14

Сьогодні, 7 жовтня, мешканцям Києва повідомили про включення опалення до закладів соціальної сфери. Однак голова "Нафтогазу" Юрій Вітренко це рішення не оцінив і негативно відреагував на цю новину.

Нагадаємо, сьогодні у столиці починають опалювати лікарні, школи, дитсадки та інші заклади. Таке рішення ухвалила Рада оборони міста. За словами мера Києва Віталія Кличка, соціальні об'єкти до тепла підключатимуть індивідуально – за заявками їхніх керівників.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про недоцільність цього рішення висловився голова правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко. Він розкритикував ідею київської влади розпочати опалювальний сезон.

У своєму посту на Facebook-сторінці він написав, що в Києві тепла та сонячна погода, вдень температура сягає +19 градусів і, поки європейські країни обмежують споживання природного газу, влада Києва ухвалила рішення, щоб тепловики вже включали опалення.

Вітренко зазначив, що якби тепловики купували газ за ринковою ціною і повністю за нього розраховувалися, то це була б інша ситуація. Але в цьому випадку, на його думку, держава має компенсувати різницю.

Свою позицію Юрій пояснив проблемою із боргами перед компанією. Добутого "Нафтогазом" сировинного ресурсу не вистачає, щоб покрити потреби населення та компаній.

Вітренко зазначив, що "Нафтогаз" продає газ тепловикам для потреб населення по 7,4 гривні за кубометр, хоча ціна імпортованого газу сягає 100 гривень. І навіть за тарифом 7,4 гривні тепловики не можуть розрахуватися – вони заборгували компанії вже понад 63 мільярди гривень.

Глава правління вважає, що необхідно зменшити споживання природного газу та економити його, щоб суттєво допомогти Україні. Він упевнений, що погодні умови дозволяють розпочати опалювальний сезон із листопада.

- Що б дуже допомогло країні - менше закуповувати імпортний газ по 100 гривень за кубометр і витрачати зекономлені гроші на армію, щоб прискорити нашу перемогу, - зазначив Вітренко.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах