У рамках озеленення Києва висадять багаторічні рослини та декоративні луки

У рамках озеленення Києва висадять багаторічні рослини та декоративні луки.

У рамках озеленення Києва висадять багаторічні рослини та декоративні луки. Фото: unsplash.com

Події
21 жовтня 2022 23:09

У наступному році у Києві будуть активно озеленювати вулиці. Для цього будуть застосовані нові підходи, в яких враховано європейський досвід. На багатьох локаціях міста висадять багаторічні рослини, а замість газонів поступово з'являтимуться злаки та декоративні луки.

Такі плани було озвучено на семінарі для працівників зеленого господарства Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє видання "Big Kyiv", про нові плани щодо озеленення міста розповів голова Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Він заявив, що попри економічно складний рік, який прогнозується, озеленення міста проведуть і зроблять його більш стійким. Зокрема, влада хоче провести роботи, зменшуючи механічний догляд, використання палива та людського ресурсу. Водночас екологічна складова повинна зростати.

Орієнтуватися будуть на закордонний досвід, а саме на європейську практику озеленення міст. Для цього у Києві будуть надавати перевагу сортам дерев та кущів, які найкраще пристосовані до життя в місті.

Комунальні підприємства, які утримують зелені насадження, вже мають відповідні розпорядження для впровадження таких практик.

Навесні 2023 року в рамках озеленення в Києві з’являться пілотні проекти з використанням декоративних луків та злаків. Передусім їх створять на розподільних смугах та ділянках вздовж автомобільних доріг.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Солом'янському та Дарницькому районах розпочали впровадження екоініціативи "Місто живих стін”. Там озеленюють фасади будинків, висаджуючи виноград Вічі. Пізніше таку ж рослину висадили біля столичної мерії, а також в парку “Наталка” та біля Почайни. Але і тут не обійшлося без вандалізму. На жаль, саджанці почали красти.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах