Підозрювані у вбивстві військового в Києві вже мали судимості та пов’язані з ОПЗЖ

Підозрювані у вбивстві військового в Києві вже мали судимості та пов’язані з ОПЗЖ.

Підозрювані у вбивстві військового в Києві вже мали судимості та пов’язані з ОПЗЖ. Фото: поліція Києва

Події
24 жовтня 2022 19:43

Трьох підозрюваних у вбивстві добровольця батальйону тероборони «Свобода» Олексія Щербини за рішенням суду відправили до СІЗО без права внесення застави.

Нагадаємо, минулого тижня, 21-го жовтня, на проспекті Академіка Глушкова, що у Голосіївському районі столиці, посеред дня вбили 34-річного добровольця батальйону "Свобода"Олексія Щербину.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, стрілець їхав позашляховиком Lexus і в якийсь момент зустрівся на дорозі з автомобілем Hyundai. Водії почали сваритись. Внаслідок конфлікту пасажири позашляховика побили опонента, а водій вистрілив у нього. Від отриманих травм чоловік незабаром помер, а стрілець із товаришами встигли втекти. В Олексія залишилась дружина та маленький син.

Про те, що підозрювані у вбивстві Олексія Щербини вже мали судимості та пов’язані з ОПЗЖ, розповів народний депутат України 7-8 скликання, заступник голови "Свободи" Андрій Іллєнко телеканалу "Київ".

Що відомо про підозрюваних

Трьох підозрюваних — 40-річного Леоніда Ігнатенка, 24-річного Ігоря Котирла та 26-річного В’ячеслава Вільцанюка — за рішенням суду відправили до СІЗО без права внесення застави.

Підозрювані у вбивстві військового в Києві вже мали судимості та пов’язані з ОПЗЖ.Підозрювані у вбивстві військового в Києві вже мали судимості та пов’язані з ОПЗЖ. Фото: поліція Києва

За словами Іллєнка, головний з них – це Леонід Ігнатенко, який вже має три судимості. Ще двоє – це тітушки, які виконують функцію його охорони. Обидва професійні спортсмени, теж мають серйозний кримінальний бекграунд. Вільцанюк займався телефонним шахрайством, дзвонив бабусям і намагався видурити гроші.

Із клопотанням про передачу Вільцанюка на поруки зверталися трудові колективи ГО "Київський спортивний клуб бойових мистецтв" та ТОВ "СК "Спарта-Панкратіон". У червні 2020 року спортсмена перевели на цілодобовий домашній арешт.

Наразі вони знаходяться в слідчому ізоляторі без права внесення застави, їх заарештували на два місяці. Одному з них висунули підозру в навмисному вбивстві, а двом іншим – підозру в хуліганстві.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах