Енергосистему України вдалося стабілізувати: що про це говорить Зеленський

Енергосистему України вдалося стабілізувати: що про це говорить Зеленський.

Енергосистему України вдалося стабілізувати: що про це говорить Зеленський. Фото: mis.ua

Події
30 жовтня 2022 09:00

В Україні після тривалої роботи фахівців вдалося стабілізувати енергосистему. Тепер відключень світла буде значно менше, вони можливі лише в деяких містах і районах.

Попри це не варто забувати про економію електроенергії, щоб не шкодити системі. Російський терор продовжується, тому вона має знаходитися під постійним контролем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про зменшення стабілізаційних та аварійних відключень світла розповів президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що енергосистема вже працює краще, але в окремих населених пунктах обмеження ще можливі. Зокрема це стосується, Уманського району Черкаської області та Київщини. Ці райони оговтуються після російських ударів та долають їхні наслідки.

Зеленський говорить, що в Україні роблять все, щоб відключення електрики стали максимально передбачуваними, і щоб люди могли планувати свій день.

Хоча електропостачання вдалося відновити, це не означає, що ми подолали дефіцит енергії в системі. Тому всіх українців просять свідомо ставитися до споживання електрики. Потреба в економії зберігається.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Офісі президента 20 жовтня заявили, що українці мають економно ставитися до електроенергії. Тоді про термін такої потреби не повідомлялося, але було зрозуміло, що обмеження діятимуть не один день. Щоб допомогти енергосистемі працювати, громадяни мали зменшити споживання електрики у період з 07:00 до 22:00. У тих, хто знехтував цим правилом, запроваджували тимчасові відключення.

Також ми розповідали, як школярі можуть ефективно навчатися в умовах відключення світла та інтернету. Ми публікували список корисних ресурсів для учнів 1-11 класів від Міністерства освіти і науки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах