Карта бойових дій в Україні 1 листопада

Карта бойових дій в Україні 1 листопада.

Карта бойових дій в Україні 1 листопада. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
01 листопада 2022 07:58

1 листопада в Україні почалася 251 доба повномаштабної війни, у якій наші захисники борються з російськими військами та відвойовують законні українські території. Ворог, своєю чергою, не здається і, показуючи свою слабкість на полі бою, обстрілює цивільну інфраструктуру. 31 жовтня Україною пройшлася ще одна масштабна хвиля ракетних ударів по критичній інфраструктурі. Учора зранку російські війська випустили понад 50 ракет Х-101 і Х-555 з північної частини Каспійського моря та Волгодонського району. 44 із них було збито нашими силами ППО. У результаті ударів було пошкоджено 18 об'єктів переважно енергетичного характеру в 10 областях України.

Україні не вигідно підривати дамбу Каховської ГЕС. Це небезпечно для Запорізької атомної електростанції, теплоносієм якої є вода з Каховського водосховища, а також це може призвести до затоплення понад 80 населених пунктів. Українські війська не планували і не будуть йти на такі жертви.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ймовірно, російські війська продовжують перекидати війська та військові засоби через річку Дніпро в очікуванні просування українських військ до міста Херсона. Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 1 листопада.

Карта бойових дій в Україні 1 листопада.Карта бойових дій в Україні 1 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Українські війська проводили контрнаступальну операцію на північному сході Харківської області. Вони продовжують боротися за Сватове, що неподалік Куп'янська. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська у цьому напрямку атакували Миколаївку та Новоселівське. Російські окупанти, ймовірно, здійснюють навмисний відхід із населених пунктів на північ від Кремінної в очікуванні наступу України. Про це свідчять фото підірваного мосту через річку Красне в Красноріченському, який росіяни підірвали.

Минулої доби стало відомо, що російські війська обстріляли Площанку неподалік Кремінної. За повідомленням росЗМІ, окупанти тримають оборону Кремінної та відтісняють українські війська від лінії фронту. Водночас, ЗСУ змогли відбити наступ росіян на Білогорівку.

Карта бойових дій в Україні 1 листопада.Карта бойових дій в Україні 1 листопада. Фото: www.understandingwar.org

У Херсонській області російські війська проводять дистанційне мінування районів поблизу лінії фронту. На півночі від обласного центру вони облаштовують інженерні позиції і готуються до оборонних дій. Зокрема, російські колабораціоністи встановлюють колючий дріт для посилення оборонних позицій у Чорнобаївці та у Білозерці.

Минулої доби українські війська, ймовірно, атакували окупантів вздовж поточної лінії фронту на північний захід від Берислава. Російські війська також проводили обстріли поблизу Тернових Подів, що в Миколаївської області. Це також вказує на можливий український наступ, бо цей населений пункт знаходиться за 20 кілометрів до Чорнобаївки.

ЗСУ блокує росіян, які намагаються перейти через річку Дніпро. Наші війська знищили дві баржі, які російські сили використовували для транспортування військ із правого берега на лівий поблизу Антонівського мосту. Українські війська здійснили 156 вогневих ударів і вдарили по двох складах російських боєприпасів у Бериславському та Баштанському районах.

Карта бойових дій в Україні 1 листопада.Карта бойових дій в Україні 1 листопада. Фото: www.understandingwar.org

Останніми днями активні бойові дії тривають навколо Бахмута. ЗСУ відбили російські атаки на Бахмут, Яковлівку, Бахмутське та Майорськ. Сили "групи Вагнера" іноді просуваються до міста лише на 500 метрів на день. Українські захисники навпаки прорвали лінію оборони на цьому напрямку та просунулися вглиб приблизно на 2-5 кілометрів. У Бахмуті ще залишається багато цивільних, тож бої в місті можуть бути небезпечними. За словами військових, зараз однією з найгарячіших точок буде район Соледара, оскільки війська РФ намагаються наступати саме в цьому напрямку.

Росіяни досягли незначних успіхів у районі Авдіївка-Донецьк. Вони здійснили серію наземних атак поблизу Донецька.

Російські джерела також зазначили, що станом на 31 жовтня російські війська змогли перейти через річку Кашлигач біля Вугледару. Командир батальйону "Восток" так званої "ДНР" зазначив, що наступ росіян на цьому напрямку є передчасним і що ділянку Павлівка-Вугледар їм буде важко утримати. Ця наступальна спроба навряд чи допоможе російським військам зайняти значні території за межами територій, які РФ вже контролює.

Карта бойових дій в Україні 1 листопада.Карта бойових дій в Україні 1 листопада. Фото: www.understandingwar.org

У Миколаївській та Дніпропетровській областях російські війська продовжували наносити звичайні авіаційні, ракетні та артилерійські удари. Вони запустили крилаті ракети Х-95 по Очакову та вдарили по району Березнегуватого із ЗРК С-300. Додатково окупанти обстріляли Марганець, а також пошкодили критичну інфраструктуру в Кривому Розі та Запоріжжі. Під час серії масштабних ракетних ударів по всій території України уламки російської ракети також впали у молдавському Наславче.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах