У Київській області облаштовують спеціальні сховища на випадок ядерної атаки

У Київській області облаштовують спеціальні сховища на випадок ядерної атаки.

У Київській області облаштовують спеціальні сховища на випадок ядерної атаки. Фото: unian.ua

Події
02 листопада 2022 23:15

У Київській області підготували велику кількість спеціальних сховищ на випадок, якщо Росія застосує ядерну зброю. Вони добре облаштовані, але в них не вистачає радіоприймачів, щоб у громадян був доступ до інформації. Такі обладнання планують встановити у 425 сховищах до 15 листопада.

На жаль, питання ядерної загрози не поставало 30 років, але зараз варто бути готовим до всього.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про підготовку спеціальних укриттів для населення розповів очільник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв'ю hromadske.

Кулеба сподівається, що все буде добре, але як посадовець не може нехтувати безпекою громадян. Він просить своїх колег "не підходити до питання ядерної небезпеки формально". Загроза існує, тож і підготовка до неї має бути належною.

У Київській області облаштовано 425 спеціальних сховищ, які розташовані під землею. Вони повністю відповідають усім вимогам, мають вентиляцію та два виходи.

Загалом в області є приблизно тисяча укриттів, але не всі вони підходять для захисту при ядерній атаці. Наприклад, найпростіші укриття на цокольному поверсі будинків у такому разі не можна використовувати. Там є вікна, які виходять на вулицю.

Олексій Кулеба нагадав, що у разі ядерної атаки громадяни мають обов'язково пройти до укриття. Важливо також мати зв'язок, щоб отримувати актуальну інформацію. Якщо станеться ядерний удар, зв'язок може зникнути. Але радіоприймачі працюватимуть, тож їх обов'язково поставлять в усіх спеціальних укриттях.

- Скрізь мають бути обладнані портативні радіоприймачі з батарейками, щоб можна було приймати сигнал. Тому що інформація — це буде найголовніше, — зауважив голова КОВА.

Нагадаємо, ядерна тактична зброя призначена для обмеженого удару на полі бою. Вона менш потужна, ніж стратегічна, але так само є небезпечною. Найменша тактична ядерна зброя може мати менше ніж тисячу тонн тротилу, а найбільша досягає 100 кілотонн. Атомна бомба, яку США скинули на японську Хіросіму в 1945 році, мала потужність 15 кілотонн.

Раніше Vgorode писав, чи може Києву та області загрожувати повний блекаут. Окупанти хочуть залишити українців без світла. Такі дії можуть створити гуманітарну кризу, якої не було вже 70 років. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах