Директора "Київгазенерго" підозрюють в участі у газовій справі депутата Онищенка

Де цього тижня у Києві пройдуть продуктові ярмарки. Адреси.

Де цього тижня у Києві пройдуть продуктові ярмарки. Адреси. Фото: flickr.com

Події
06 листопада 2022 22:42

Директор товариства з обмеженою відповідальністю "Київгазенерго" був одним з учасників злочинної схеми заволодіння газом. Він тривалий час переховувався від слідства на території Російської Федерації, щоб його не знайшли правоохоронні органи. Стосовно чоловіка до суду було скеровано кримінальну справу.

Про це повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, посадовця було залучено у протиправну діяльність, якою займався також колишній народний депутат України Олександр Онищенко та його наближені особи. Вони купували природний газ за заниженою ціною у товарній біржі, яка належала екс-нардепу. Надалі група продавала його, але вже дорожче, за ринковими цінами.

Збитки підприємства від такої "діяльності" склади понад 11,5 мільйонів гривень.

У травні директора "Київгазенерго" Романа Гумініченка (Якимащенка) було затримано силами НАБУ. Цьому також посприяли працівники Державної прикордонної служби України, адже чоловік перебував на території РФ 6 років. Вищий Антикорупційний суд отримав справу за фактом порушення ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК України.

Де цього тижня у Києві пройдуть продуктові ярмарки. Адреси.Де цього тижня у Києві пройдуть продуктові ярмарки. Адреси. Фото: unn.ua

Проти посадовця застосували запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 744 300 гривень застави. Обвинувальний акт досі знаходиться у ВАКС для розгляду по суті.

Директор товариства є одним із 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Київській області затримали двох чиновників за те, що вони взяли велику суму хабаря. Корупціонерами виявилися начальник районної військової адміністрації та його радник. Вони брали гроші у благодійних організацій за внесення даних про водіїв до інформаційної бази "Шлях", що дозволяло чоловікам безперешкодно виїжджати з України під час війни.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах