В Україні 8 листопада проводять аварійні відключення світла: де саме

В Україні 8 листопада проводять аварійні відключення світла: де саме.

В Україні 8 листопада проводять аварійні відключення світла: де саме. Фото: unsplash.com

Події
08 листопада 2022 12:12

Зранку з'явилося повідомлення, що у Києві та області 8 листопада не заплановано проводити аварійні відключення електроенергії. Тобто усі відключення сьогодні мали відбуватися за графіками, встановленими Укренерго. Проте мешканці столиці та деяких областей України скаржаться, що світло почали вимикати хаотично. Енергетики пояснили, чому так сталося.

8 листопада з 09:30 було застосовано аварійні відключення у Києві, а також у Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській і Полтавській областях.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють в Укренерго, додаткові обмеження споживання електроенергії сьогодні були необхідні через похолодання. Коли температура стає нижчою, то зростає споживання електроенергії. Це приводить до збільшення навантаження на обладнання та дефіциту електроенергії в енергосистемі. У цей час виникає загроза аварій, які за своєю складністю не поступаються тим, що були спричинені обстрілами з боку РФ.

У решті областей України працюють планові графіки відключення світла. Більш точну інформацію по відключеннях у регіонах має надати місцевий оператор розподільчих мереж.

Енергетики зазначають, що ремонтні та відновлювальні роботи на електромережах тривають цілодобово. Тож українців просять заощадливо споживати електроенергію. Таке правило, дозволить менше застосовувати обмеження, які спрямовані на попередження аварій, а також дасть змогу енергетикам зосередитися на ремонтах пошкоджених об’єктів, від яких залежить живлення цілих.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, чому під час відключення світла погано працює мобільний зв'язок. За словами фахівців, все через те, що антени мобільних операторів приєднані до мереж житлових будинків. І коли в них відключають електрику, то, звичайно ж, не працюють і вежі операторів мобільного зв'язку. Тому не дивно, що починаються перебої. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах