На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов.

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов. Фото: instagram.com/vanishing_kiev

Події
19 листопада 2022 13:40

На жаль, на війні в Україні гине багато чоловіків, які боролися за красу та історичну пам'ять в містах. У боях гинуть фотографи, історики, активісти та інші громадяни, які всією душею і серцем любили Україну. Таким був і киянин Сергій Міронов, який з перших днів повномасштабної війни захищав нашу державу в лавах ЗСУ, а до війни займався відновленням історичних дверей у Києві.

Сергій вчився на економіста і працював у сфері фінансів. Проте пізніше він отримав другу освіту - історик та археолог - і став відомим активістом у Києві. Сергій писав, що з дитинства любив історію, а особливо - історію рідного міста Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сергій Міронов загинув у боях з російськими окупантами в Донецькій області. Про це повідомили у комунальному підприємстві УЗН Голосіївського району.

Там написали, що Сергій також був хорошим екскурсоводом та автором книги про Київ.

Сергій Міронов часто писав про війну та про своє місто. Усі його думки залишилися у Instagram-блозі.

Сергій вивчав історичні артефакти та виступав за збереження історичної спадщини у центральній частини міста. Йому дуже не подобалося, що з роками у Києві ставало менше автентичних деталей, тому, щоб їх зберегти, він почав займатися реставрацією старовинних дверей у місті. Чоловік займався цим за власні кошти.

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов.На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов. Фото: соцмережі

У лютому Сергій Міронов записався до територіальної оборони, щоб захищати Київ. Він служив у 241-й бригаді територіальної оборони Києва.

- У мою країну прийшло горе і цілком очевидно, що воно не могло оминути мене. Мабуть, якби я залишився "на громадянці“ і займися волонтерством — я б приніс країні куди більше користі. Але зробленого не повернеш — я пішов у ТРО, - написав він одного разу у своєму блозі.

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов.На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов. Фото: instagram.com/vanishing_kiev

Сергій запевняв, що війна - це біль, страх, найпростіші бажання, віра, любов і повага.

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов.На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов. Фото: instagram.com/vanishing_kiev

На захисті міста Сергій не зупинився. Далі він вступив у лави ЗСУ і воював на Донеччині. На передовій Герой також встигав доповнювати свій блог новими світлинами з тваринками та побратимами та розповідав про свої переживання, мрії та повсякденні турботи.

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов.На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов. Фото: instagram.com/vanishing_kiev

Сергія Міронова важко поранили під Бахмутом. А 17 листопада він помер у шпиталі.

Побратим бійця Сергій Бадюк написав, що дякує Сергієві за те, що він був у його взводі. Згадує - з ним завжди можна було про щось поговорити.

Смерть Сергія Міронова засмутила і всіх шанувальників прогулянок Києвом. Вони дякують "Ванішу" (під таким псевдонімом він був відомий) за те, що він багато чого показав та розповідав.

- Його сторінка в Instagram була сповнена такої любові до міста, сили якої вистачило б на пару десятків людей. Він любив місто і воно відповідало взаємністю, - написала відомий столичний гід Наталя Пирогова.

На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов.На війні загинув історик, екскурсовод та активіст із Києва Сергій Міронов. Фото: twitter.com/_farba_

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про смерть ще одного відомого столичного активіста Романа Ратушного, який загинув у боях біля Ізюму. Роман захищав столичний Протасів Яр від забудови. Після звістки про його загибель влада пообіцяла, що не віддасть місцевість забудовникам. У Протасовому Яру створили куточок в пам'ять про Героя.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах