Печерський суд заарештував активи паливної компанії, яка працювала на РФ

Печерський суд заарештував активи паливної компанії, яка працювала на РФ.

Печерський суд заарештував активи паливної компанії, яка працювала на РФ. Фото: stock.adobe.com

Події
19 листопада 2022 17:50

В Україні заарештували активи фірми, яка була зареєстрована на території Російської Федерації. Компанія спеціалізувалася на продажі паливно-мастильних матеріалів з Росії та перераховувала країні-агресорці гроші.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на товари компанії. Сума арештованого склала майже 40 мільйонів гривень. Усе паливо передали потреби Збройних Сил України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Національній поліції повідомили, що правоохоронці викрили в Україні підприємство, кінцевим бенефіціарним власником якого є громадянин Росії. Ця фірма продавала паливно-мастильні матеріали та речовин. Після деяких слідчих дій, майно було конфісковане та передане бійцям української армії. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 258-5 (Фінансування тероризму) КК України. Столичні слідчі здійснюють досудовое розслідування за фактом фінансування війни в Україні шляхом надсилання коштів за товар до Російської Федерації.

Причетні до цього злочину громадяни можуть отимати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві було викрито організаторіі та адміністраторів інтернет-казино, які надсилали гроші до Росії. Через незаконні платіжні системи було надіслано близько трьох мільярдів гривень. Злочинною діяльністю займалися п'ять громадян РФ та п'ять мешканців України. Завдяки діям кіберфахівців СБУ, ресурс було заблоковано.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах