У Києві арештували рахунки власника підприємства, який співпрацював з "ЛНР"

У Києві арештували рахунки власника підприємства, який співпрацював з "ЛНР".

У Києві арештували рахунки власника підприємства, який співпрацював з "ЛНР". Фото: defence-ua.com

Події
22 вересня 2022 11:36

У Києві арештували кошти власника сільскогосподарського товариства за його співрацю з окупаційною владою Російської Федерації. У межах розслідування у кримінальному провадженні прокуратура вилучила і передала на користь Збройних Сил України 500 мільйонів гривень арештованих коштів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Слідство встановило, що засновник одного із українських сільськогосподарських товариств мав зв'язок із представниками так званої "ЛНР". Він здійснив переоформлення свого товариства в реєстраційних та податкових органах окупаційної влади РФ. У подальшому він намагався вивести кошти з рахунків в одному з банків в Україні.

Щоб зупинити фінансування сепаратистів, було арештовано банківські рахунки товариства та його засновника. Усі кошти з рахунків перерахували на допомогу ЗСУ.

За фактами привласнення майна та колабораційної діяльності Подільським управлінням поліції у Києві здійснюється досудове розслідування за ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві заблокували діяльність компанії, яка виявилась "точкою" російської "Газпром нефти". Вона реалізовувала через тіньовий ринок паливно-мастильні матеріали, які надходили в Україну з РФ. Увесь товар було передано на потреби української армії.

Також ми писали, що четверо мешканців Києва отримували від російських спецслужб завдання координувати ракетні удари по військовій та критичній інфраструктурі міста. Зокрема, вони мали намір навести вогонь на теплові електростанції, щоб зірвати українцям опалювальний сезон.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах