У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі

У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі.

У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі. Фото: Київська міська прокуратура

Події
24 листопада 2022 15:12

У Києві викрили двох місцевих мешканців, які підтримували збройну агресію Російської Федерації у забороненій в Україні соціальні мережі. Вони поширювали різні дописи, в яких визнавали правомірною збройну агресію РФ, а також прославляли її учасників.

Про це повідомили у пресслужбі Київської областної прокуратури.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Двоє киян на особистих сторінках у забороненій соціальній мережі публікували антиукраїнський контент на своїх сторінках із власних ідеологічних міркувань. За даними слідства, вказаний контент містив матеріали, які виправдовували дії окупантів та дискредитували політичне керівництво нашої держави. Також вони не заперечували та вважали справедливою окупацію окремих регіонів України.

Слідчі провели обшуки за місцем проживання одного фігуранта та вилучили у нього комп’ютерну техніку та засоби зв’язку. Також у його помешканні знайшли зброю, набої, гранати та державні символи країни-агресора.

У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі.У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі. Фото: Київська міська прокуратура

У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі.У Києві двоє мешканців підтримували дії РФ у забороненій соцмережі. Фото: Київська міська прокуратура

Фахівці проведуть експертизу, за результатами якої буде прийнято рішення про повідомлення фігуранту про підозру за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами. Прокуратура вже повідомила про підозру обом громадянам за фактом виправдовування війни.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Київській області СБУ викрила фермера, який годував окупантів та всіляко допомагав їм під час окупації селища. Він забирав особисті речі в односельців і віддавав їх російським військовим. 
 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах