Стало відомо, навіщо черкащанин зрізав графіті Бенксі у Гостомелі

Стало відомо, навіщо черкащанин зрізав графіті Бенксі у Гостомелі.

Стало відомо, навіщо черкащанин зрізав графіті Бенксі у Гостомелі. Фото: Андрій Нєбитов

Події
06 грудня 2022 17:40

Як виявилося, одним із злочинців, які зрізали графіті всесвітньо відомого анонімного вуличного художника Бенксі, був також художник із Черкас. Його ім'я - Олександр Дувінський. Він не приховує, що вкрав малюнок зі стіни та навіть розповів, навіщо зробив це.

Художник відомий не лише через крадіжку графіті зі стіни, а також через часті скандальні акції. Одного разу він розвішував портрети колишнього президента україни Віктора Януковича на новорічній ялинці. Цього разу Дувінський також скоїв злочин не просто так.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 2 грудня у Гостомелі невідомі зрізали з фасаду будинку графіті, створене руками Бенксі. Малюнок було зображено на стіні пошкодженого окупантами будинку. Поліцейські дізналися про це та швидко зреагували. Під час пошукових заходів вони викрили вісьмох осіб, які причетні до злочину. Картину у них вилучили.

Олександр Дувінський розповів виданню КП в Україні, що своїми діями хотів врятувати графіті. Це була одна з акцій художника. За його словами, його хороший товариш кілька тижнів тому розповів, що у Гостомелі збираються зносити будинки, які були пошкоджені під час бойових дій. Однією з них була будівля з роботою британського художника.

Чоловік запитав у Дувінського, чи може він обережно і безпечно зрізати зображення, щоб його не знищили і можна було використати у громадському просторі чи в благодійних цілях.

- Плани в подробицях я не знаю, моя функція була суто технічною: я знаю, як можна виконати подібну роботу. Взяв із собою із Черкас двох помічників, а друг привіз своїх знайомих, які вели зйомку, - поділився художник.

Стало відомо, навіщо черкащанин зрізав графіті Бенксі у Гостомелі.Стало відомо, навіщо черкащанин зрізав графіті Бенксі у Гостомелі. Фото: соцмережі

Вони нвіть не ховалися і робили все відкрито. Це була світла частина доби, тому навколо було багато людей, які і викликали поліцію.

Чоловіки, звичайно ж, ні в кого не просили дозволу, щоб забрати графіті

- Але й Бенксі не просив дозволу, коли робив свої малюнки. Цей будинок - суцільна руїна, я не розумію, як можна пошкодити те, що вже пошкоджено, - заявив Дувінський.

Художник розповів, що тоді вони з товаришами вирішили обережно зняли плиту, загорнути її в гофрокартон, покласти у спеціальні дошки та обмотати стрейч-плівкою. Як тільки вони зробили задумане - на місце прибула поліція.

Олександр Дувінський заперечує, що хотів продати картину Бенксі. Художники говорять, що роботи стріт-арт митця знецінюються, якщо їх забрати з місця, де вони були створені. 

Ось так історія з порятунком ледь не закінчилась підозрою у скоєнні злочину. Олександр Дувінський хотів зробити як краще, натомість тепер малюнок Бенксі точно не буде знищено. Ми вже розповідали, що тепер графіті британського художника будуть охоронятися муніципальною вартою та теробороною. Такий захист застосують до всіх робіт Бенксі у Києві та області.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах