В Україні створили бот для пошуку найближчих Пунктів Незламності

В Україні створили бот для пошуку найближчих Пунктів Незламності.

В Україні створили бот для пошуку найближчих Пунктів Незламності. Фото: slovoidilo

Події
13 грудня 2022 06:58

У зв'язку із довготривалими відключеннями світла в кожному місті і майже кожному селещі України відкрили пункти обігріву під назвою "Пункт Незламності". Деякі з них працюють, інші залишаються зачиненими до настання критичної ситуації. Їхні адреса відомі та знаходяться у відкритому доступі. Проте, щоб люди могли швидше та зручніше знайти ці пункти, українська влада запустила бот-помічник для пошуку Пунктів Незламності.

Україна готується до будь-яких подальших сценаріїв, у тому числі і до можливого блекауту. Тому адреси місць рекомендують зберегти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це написав радник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, що у новостворених Пунктах Незламності громадяни можуть отримати стабільний мобільний зв’язок, підзарядити гаджети, зігрітися, випити чаю тощо. Цей проєкт було започатковано після великого блекауту 23 листопада.

Спеціальний бот-помічник можна знайти в Telegram за адресою @nezlamnistbot. У ньому можна знайти всю потрібну інформацію про їхню роботу, зокрема:

  • робочий статус пунктів;
  • їхні адреси;
  • послуги, які там можна отримати.

Кирило Тимошенко зазначив, що в областях, які знаходяться біля лінії бойових дій, адреси Пунктів Незламності не розголошуються з міркувань безпеки. Мешканцям цих регіонів потрібно шукати інформацію в альтернативних джерелах, наприклад на інформаційних ресурсах облдержадміністрації. Це стосується 4 областей: Донецької, Запорізької, Харківської та Херсонської.

Варто зазначити, що інформація у боті щоденно оновлюється. Тому якщо ви не знайшли Пункт Незламності недалеко від дому, то такий ще може з'явитися.

Українцям також рекомендують зберегти необхідні адреси або зробити скріншоти з їхнім переліком на випадок відсутності зв'язку та інтернету.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні у 2023 році дещо зросте вартість електроенергії. Проте, це стосуватиметься не всіх. Звичайні споживачі будуть отримувати рахунки за тими ж самими тарифами, що і раніше, а от для бізнесу оплата за світло зросте на 107%.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах