В Україні стабілізувалася ситуація з електроенергією: причина

В Україні стабілізувалася ситуація з електроенергією: причина.

В Україні стабілізувалася ситуація з електроенергією: причина. Фото: Енергоатом

Події
13 грудня 2022 09:46

У галузі енергетики України вперше за довгий час з'явилися хороші новини. Тепер для українців буде постачатися більше світла, адже всі атомні електростанції, окрім тимчасово окупованої Запорізької, працюють у звичайному режими. Енергетикам вдалося відновити цю інфраструктуру після російських ракетних ударів.

Про це зранку 13 грудня повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ніч на 13 грудня до енергосистеми України було підключено енергоблок АЕС, який припинив роботу після чергового ракетного обстрілу. Мова йде про дуже потужний дев'ятий енергоблок Енергоатома. При стабільній роботі він видає 1 000 МВт.

Після обстрілів 23 листопада фахівці розпочали поновлювальний ремонт. Його вдалося завершити за три тижні. Зараз енергоблок набирає потужності.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Україна наблизилася до стабільності енергосистеми. Наразі працюють всі 9 енергоблоків атомних електростанцій, які підконтрольні Україні.

Запорізька АЕС, яка може видавати дуже велику потужність наразі окупована росіянами. Вони блокують включення її енергоблоків і станція продовжує споживати від енергосистеми України більше 100 МВт електроенергії на власні потреби.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в українському інформпросторі почали поширювати наративи, що влада продає нашу електроенергію за кордон, тому спостерігається дефіцит потужності. Люди почали про це замислюватися, коли після ракетних ударів по Україні зникло світло майже у всій сусідній Молдові. Проте, в "Укренерго" заперечили ці думки і розповіли, що це пов'язано з роботою енергомереж, а не з експортом електрики. Адже продаж енергії за кордон Україна припинила ще 11 жовтня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах