У "Києві Цифровому" розповіли про досягнення цифровізації у 2022 році

У "Києві Цифровому" розповіли про досягнення цифровізації у 2022 році.

У "Києві Цифровому" розповіли про досягнення цифровізації у 2022 році. Фото: lenta.ua

Події
17 грудня 2022 17:40

У 2022 році у додатку "Київ Цифровий" з'явилося багато корисних послуг. Не зважаючи на воєнний час, фахівці запроваджували важливі рішення і мають досягнення у електронному обслуговуванні громадян. Про основні перемоги говорили на зустрічі команди "Київ Цифровий" із Володимиром Кличком.

Головна мета додатку - робити Київ комфортним для проживання містом з гарантованою безпекою та чистою екологією.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Видання "Lenta.ua" передає, що на зустрічі підсумували роботу додатку у 2022 році і визначили, які сфери життя полегшилися завдяки "Київ Цифровий".

У "Києві Цифровому" розповіли про досягнення цифровізації у 2022 році.У "Києві Цифровому" розповіли про досягнення цифровізації у 2022 році. Фото: lenta.ua

Цьогорічною перемогою є те, що Київ повністю відмовився від паперових квитків у транспорті і перейшов на оплату проїзду карткою та NFC на всіх видах комунального громадського транспорту. Раніше розрахуватися карткою можна було тільки за допомогою турнікетів у метро.

Окрім цього, додаток "Київ Цифровий" у зручному форматі повідомяє киян про рух громадського транспорту. У ньому зарестровано 3 тисячі зупинок, понад 100 маршрутів автобусів, тролейбусів та трамваїв. Тож користувачі можуть з легкістю побачити їхній час прибуття і навіть дізнатися про можливості та актуальні варіанти пересування.

Також завдяки розробникам додатку у Києві став кращим зв'язок. Місто стало першим в Україні, де є опорна мережа та інфраструктура для впровадження інтернет-технологій. У Києві встановлено 295 базових станцій, а 1 тисяча укриттів цивільного захисту підключено до Wi-Fi.

Також під час війни додаток "Київ цифровий" піклується про безпеку містян. Під час кожної повітряної тривоги додаток попереджає про загрозу авіаударів. Окрім цього, "Київ Цифровий" зібрав у одному місці всі мапи укриттів, магазинів, аптек, АЗС та СТО тощо. А також у додатку в швидкому доступі є інструкція дій під час обстрілу. 

Полегшив "Київ Цифровий" і адміністративні послуги. Так у застосунку можна записатися до ЦНАПу в два кліки. Для цього не потрібно витрачати багато часу та стояти у чергах.

Також додаток піклюється про екологічну ситуацію у Києві та інформує користувачів про погіршення якості повітря та рекомендації щодо цього. "Київ Цифровий" оперативно реагує на зміни, адже пов'язаний із сертифікованими датчиків та станціями, які одночасно аналізують повітря за великим збільшенням показників.

Розробники додатку не залишилися осторонь культури та туризму. Так було створено хаб із віртуальними 3D-турами, де показано пошкоджені та зруйновані росіянами будівлі у Києві, які можна прослухати двома мовами.

"Київ Цифровий" зробив е-демократію доступною. У додатку зареєстровано 426 петицій. Найпопулярніші теми за підсумками цього року - це транспорт та інфраструктура. Також кияни мали змогу доєднатися до процесу дерусифікації та у додатку голосували за нові назви столичних об'єктів.

"Київ Цифровий" став достуним для мешканців та гостей міста, які говорять англійською мовою. Розробники випустили англомовну версію, щоб іноземці отримували актуальну інформацію про життя у місті.

Такі невеличкі послуги зробили "Київ Цифровий" потрібним застосунком для мешканців Києва. Він зручний та корисний, особливо у час, коли в мережі є дуже багато неструктурованої інформації.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що адреси усіх "Пунктів незламності" у Києві та Україні зібрали в одному Telegram-боті. У ньому можна дізнатися, чи працює найближчий до вас пункт обігріву і які послуги там можна отримати. Інформація у боті оновлюється щоденно.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах