Нардепа Олександра Трухіна будуть судити за спробу підкупу поліцейських

Нардепа Олександра Трухіна будуть судити за спробу підкупу поліцейських.

Нардепа Олександра Трухіна будуть судити за спробу підкупу поліцейських. Фото: ВВС Україна

Події
22 грудня 2022 15:23

Народний депутат від партій "Слуга народу" Олександр Трухін довів свою невинуватість у дорожньо-транспортній пригоді, яка сталася у серпні 2021 року. Він їхав з Полтави до Києва, а на трасі біля Борисполя його авто зіткнулося з двома іншими. Тоді шестеро людей отримали травми. Слідчі тривалий час намагалися встановити, хто ж скоїв ДТП і встановили, що у момент аварії за кермом був не Трухін. Але факт того, що нардеп намагався дати хабар поліції і втекти від слідства вже майже доведено. Тепер Олександра Трухіна судитимуть щодо цієї справи.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у день ДТП Олександр Трухін був трішки п'яним після святкування Дня прапора у Полтаві. Після цього він повертався до Києва. Його автомобіль не зберіг безпечну дистанцію і на великій швидкості зіткнувся з "Ford", який також протаранив автомобіль "Daewoo". Коли на місце приїхала поліція, Трухін намагався "домовитися" з копами і дати їм хабар.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше ДТП прокоментував сам нардеп. Він розумів, що його будуть засуджувати колеги. Трухін не приховував, що хотів якнайшвидше піти з місця аварії, але планував затриматися доки всім потерпілим надавали допомогу. Нардеп сказав, що йому соромно за свою поведінку перед патрульними, але він так і не дав їм гроші і весь час співпрацював зі слідством.

Рівно через рік після ДТП за участю Олександра Трухіна суд закрив цю справу. Слідчим вдалося встановити особу чоловіка, який був за кермом того дня. Він не заперечував свою провину та сплатив штраф.

Проте, попри заяви Трухіна про те, що він не давав хабар поліцейським, Слідча антикорупційна прокуратура все ж продовжила займатися справою нардепа. За матеріалами досудового розслідування НАБУ, спроба підкупу патрульних поліцейських підтвердилась. Тож Олександра Трухіна знову будуть судити за корупцію. Відомо, що він пропонував патрульним 150 тисяч "чогось", щоб ті дозволили йому безперешкодно залишити місце ДТП.

За данним фактом Олександру Трухіну ще у вересні цього року повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України. Суд може встановити йому покарання у виді штрафу від 1 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах