ДТП з Трухіним: у ДБР кажуть, що за кермом авто була людина в чевоному одязі

ДТП з Трухіним: у ДБР кажуть, що за кермом була людина в чевоному одязі.

ДТП з Трухіним: у ДБР кажуть, що за кермом була людина в чевоному одязі. Фото: скріншот з відео

Події
07 лютого 2022 15:15

Державне бюро розслідувань продовжує вивчати матеріали справи про дорожньо-транспортну пригоду за участю народного депутата України Олександра Трухіна. Слідчі вивчили записи з відеокамер, що встановлені на шляху від Полтави до Києва, які зафіксували одну важливу деталь - весь час за кермом авто була людина у червоному одязі.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 23 серпня неподалік від Києва сталася ДТП, у якій постраждало шестеро людей. Аварію спровокувало авто Audi, водій якого не розрахував безпечну відстань. У цьому авто з Полтави до Києва їхав народний депутат від партії "Слуга народу" Олександр Трухін. Журналісти видання "Українська правда" у своєму розслідуванні викрили нові деталі ДТП. Стало відомо, що Трухін хотів покинути місце пригоди непоміченим, а також пропонував патрульним хабар.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Хто винен у автотрощі встановить розслідування. У ДБР повідомили, що слідчі, вивчаючи записи з камер відеоспостереження, помітили, що весь час за кермом перебував чоловік у червоному одязі, а Трухін на момент реєстрації ДТП був одягнений у темно-синій костюм та білу сорочку. Однак на місці, де сталася аварія, камеру було демонтовано, тож останній запис було зроблено в центрі міста Бориспіль.

Тож, зараз правоохоронці продовжують встановлювати особу водія, використовуючи результати чотирьох експертиз, п'ята ще триває.

Матеріали справи цієї скандальної ДТП наразі налічують п'ять томів. Після початку розслідування ДБР зверталося до поліції, щоб вони надали усі матеріали, але з невідомих причин цього не зробили.

Слідчі зробили також запит у видання "УП" із проханням надати усі наявні матеріали дослідження та вказати джерела їх надходження. Також ДБР з’ясовує, чому це відео не було передано слідчим на відповідний запит до Міністерства внутрішніх справ.

Допит патрульного Петрика

Також тривають допити свідків, учасників ДТП та поліцейских. Сьогодні, 7 лютого, Бюро знову викликало на допит поліцейського Сергія Петрика, який оформлював ДТП і розповів про неї журналістам. Слідчі мають з’ясувати, чому він не повідомив на попередньому допиті у ДБР цю інформацію. Однак намірів оголошувати патрульному підозру ДБР не має, його викликали як свідка.

Поліцейский Петрик розповів журналістам, що у нього не було доступу до відео. Патрульні мають право користуватися боді-камерою тільки під час зміни і в кінці здають її. Більше ніяких дій з відеозаписами патрульні не роблять.

Також Петрик розповів, що він повідомив про ДТП начальнику, а вже він, у свою чергу, мав передати всю інформацію керівництву. Про стан Трухіна в той день та про те, хто був за кермом, поліцейский не говорить.

Раніше ми писали, що колишній Генпрокурор Руслан Рябошапка закликав президента Зеленскього преміювати патрульного Петрика за те, що той здав корупціонера. За це президент України Володимир Зеленський обіцяв платити винагороду ще під час виборів у 2019 році.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах