Карта бойових дій в Україні 23 грудня

Карта бойових дій в Україні 23 грудня.

Карта бойових дій в Україні 23 грудня. Фото: Державна прикордонна служба

Події
23 грудня 2022 08:31

23 грудня в Україні розпочалася 303-я доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Президент Росії Володимир Путін досі не зацікавлений у серйозних переговорах з Україною. Він знову зробив свої шаблонні та неправдиві заяви про те, що США та західні країни втручалися в Україну з часів Радянського Союзу і саме через них Росія проводить так звану "спецоперацію". Ці заяви є частиною російської інформаційної операції, яка заперечує існування України як суверенної держави. Президент РФ хоче швидше зняти із себе відповідальність за розпочату війну і всіляко виправдовується. У своїй промові він сам назвав війну "війною", що викликало нові питання у росіян.

Проте на фронті видно, хто прийшов окуповувати чужі території, а хто захищає своє. Тож війна за незалежність та цілісність України триває. Наші захисники мужньо стоять за свою землю і, попри все, не готові складати зброю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 23 грудня.

Карта бойових дій в Україні 23 грудня.Карта бойових дій в Україні 23 грудня. Фото: www.understandingwar.org

Минулої доби російські війська продовжували проводити контратаки на лінії фронту Сватове-Кремінна. Було відбито 6 таких наступів на позиції українських військ. Росіяни намагалися відновити втрачені території. ЗСУ зупинили ворожі штурми поблизу Новоселівського та Стельмахівки. Бої наразі тривають у районі переправи через річку Оскіл біля Дворічної. Також українські сили відбили штурми окупантів поблизу Площанки та Червонопопівки.

Українські війська, своєю чергою, продовжили контрнаступальні дії в районі Кремінної. Там проводиться розвідка та активізуються бої.

Карта бойових дій в Україні 23 грудня.Карта бойових дій в Україні 23 грудня. Фото: www.understandingwar.org

Продовжуютья також бойові дії навколо Бахмута. Українські війська відбили російські штурми поблизу Бахмута, Берестового, Яковлівки та Соледару, а також неподалік Опитного, Курдюмівки, Озарянівки, Майорська та Нью-Йорка. Також окупанти намагалися просуватися біля Бахмутського, Верхньокам'янського та Веселого. Біля Соледару також тривають бої, це друга точка на Донеччині, де ЗСУ боряться із силами "Вагнера".  Українські війська планують контратаки, щоб витіснити російські сили з Бахмута.

22 грудня російські війська продовжили наступальні дії в районі Авдіївка-Донецьк. Атаки окупантів було відбито в районі Красногорівки, Невельського та Мар’їнки.

Також росіяни намагалися наступати поблизу Павлівки і Пречистівки та вели вогонь непрямим наведенням вздовж лінії зіткнення в Донецькій та Запорізькій областях.

Карта бойових дій в Україні 23 грудня.Карта бойових дій в Україні 23 грудня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська, ймовірно, посилюють заходи безпеки в лівобережній частині Херсонській області та Криму через те, що українці можуть піти у контрнаступ. Бойові дії з окупантами тривають в районі Кінбурнської коси, а в шести районах Криму підвищили рівень "терористичної" небезпеки.

Спостерігається також збільшення активності російських підводних човнів поблизу Севастополя, таких як "Кіло" в супроводі десантного катера "Раптор" і гелікоптера. Ці човни несуть "Калібри", які можуть запускати проти України. 

Минулої доби російські окупанти обстріляли українські позиції та об’єкти цивільної інфраструктури на правобережжі Херсонської області, а також у Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Ворог обстріляв житлові будинки в Херсоні та Очакові.

Українські війська також обстрілювати місця базування матеріально-технічних засобів на окупованих територіях півдня України. Було завдано удару по пункту зосередження російської сили в районі Миколаївки Скадовського району. Поранення отримали близько 140 російських військовослужбовців та знищено вісім вантажівок з боєприпасами.

Карта бойових дій в Україні 23 грудня.Карта бойових дій в Україні 23 грудня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах