Енергосистему України можна повністю відновити до літа, але є умова

Енергосистему України можна повністю відновити до літа, але є умова.

Енергосистему України можна повністю відновити до літа, але є умова. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
22 грудня 2022 17:31

Енергосистему України можна буде повністю відремонтувати вже до літа. Тоді постійні відключення світла для українців припиняться. Але у Міністерстві енергетики не можуть нічого обіцяти, адже для стабілізації ситуації потрібно, щоб не було нових обстрілів. Але, на жаль, про плани Росії ніхто не знає.

Саме з новими обстрілами з боку РФ міністр енергнетики України Герман Галущенко пов'язує затримку у ремонті електромереж. Про це він розповів журналістам Forbes.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міністр сказав, що те, як швидко Україна повернеться до життя з нормальним електропостачанням, залежить від  дій Росії. За умови, що нових ракетних обстрілів не буде, вже пошкоджену інфраструктуру будуть ремонтувати без затримок і стабілізують усю систему до літа.

Герман Галущенко зазначив, що проблему можна почати вирішувати вже зараз. Один зі шляхів - це імпорт електроенергії. Україна вже отримувала електрику від інших держав у тестовому режимі. Зараз же це потрібно для відновлення мереж. Наразі в Міністерстві опрацьовують механізми, які дозволять збільшити імпорт. Нам можуть постачати 1,6–2 ГВт, а зараз надходить лише 600 МВт вдень і 700 МВт вночі.

Також Україна може почати використовувати мобільні електростанції, що мають потужність до 50 МВт.

Допомогти Україні врятувати ситуацію, серед іншого, допомагає і українська ППО.

Варто зазначити, що Україна досить гідно тримається і переживає нові умови, зокрема і атаки по українській енергосистемі, на планування якої Росія витратила точно не менше місяця. А інформацію про те, куди бити військовим надають російські енергетики, які дуже добре знають українські мережі.

На питання "Чи можливий в Україні повний блекаут?" Герман Галущенко відповів, що у росіян не вийде це зробити. Своїми діями вони намагаються  підбурити суспільство до протестів. Але натомість українці об'єдналися ще більше.

Через ракетні удари з боку РФ по енергетичній інфраструктурі України погіршуються прогнози падіння ВВП у 2022 році. Його відновлення не буде стрімким і у 2023 році. Також Україна втратила через обстріли критичної інфрпаструктури мільярди доларів. Рахуються не тільки фактичні руйнування, але й втрачена вигода.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні серйозно пошкоджено приблизно 40% усієї енергетичної інфраструктури. У звʼязку з цим проводяться періодичні відключення електроенергії. У деяких регіонах вони тривають довго, в інших - менше. Найгірша ситуація зі світлом у Києві. Там не працює 60% міських трансформаторів.

Раніше Vgorode розповідав, що США вже точно надасть Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які допоможуть обороняти наше небо від атак ворога. Цей комплекс може збивати не лише звичайні, а і балістичні ракети. Українські військові декілька місяців будуть вчитися працювати на Patriot. Про принцип його дії - читайте в нашому матеріалі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах