Шахраї вигадали нову схему для виманювання грошей в українців

Шахраї вигадали нову схему для виманювання грошей в українців.

Шахраї вигадали нову схему для виманювання грошей в українців. Фото: Vgorode

Події
25 грудня 2022 14:40

Шахраї почали використовувати ситуацію у своїх цілях і дурять людей. Вони вигадують нові схеми, щоб заволодіти коштами українців. Цього разу на фоні відключення світла та зникнення сигналу мобільного зв'язку в Україні шахраї почали дзвонити громадянам та обіцяти зробити стабільний мобільний зв'язок. Натомість, проблема не вирішується, а гроші переходять до їхніх рук.

Про новий обман, яким вже користуються шахраї, розповіли у Центрі протидії дезінформації.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

В Україні вже було декілька випадків, коли людям дзвонили шахраї і називалися диспетчерами різних мобільних операторів. Вони говорять, що начебто перемикають користувачів на іншу "вишку", щоб забезпечити нормальну роботу зв'язку. Далі вони надсилають на телефон "жертви" код із цифр. Коли людина передає його шахраям, то вони отримують відкритий доступ до мобільних додатків банків, соцмереж тощо.

Тому у ЦПД закликають людей у жодному разі не передавати особисті дані та коди по телефону незнайомим особам. При виявленні будь-яких проблем зі зв'язком просять самостійно дзвонити на гарячі лінії своїх операторів за номерами:

  • Київстар - 466;
  • Vodafone - 111;
  • Lifecell - 5433.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що в Україні ухвалено рішення про введення штрфів за цькування на роботі. Громадяни, які скоїли мобінг, повинні будуть заплатити від 350 до 1 700 гривень штрафу, або ж їх чекають громадські роботи від 30 до 40 годин. Адміністративна відповідальність за знущання над працівниками почне діяти після "перехідного періоду" - через три місяці.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах