У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці

У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці.

У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці. Фото: t.me/kyivoperativ

Події
28 грудня 2022 14:29

У Києві затримали чоловіка, який отримав легальний дозвіл на пістолет, бо мав при собі посвідчення неіснуючої газети "Київ Оперативний". Далі він розгулював вулицями із цією травматичною зброєю та під час конфлікту з незнайомим чоловіком почав стріляти, поранивши жінку. За вчинення хуліганських дій мешканцю столиці повідомлено про підозру.

Зловмисника затримали на місці події, біля ялинкового базару в Подільському районі. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що несправжнього "журналіста" звати Вадим Мініахметов. Днями він перебував на одній із точок продажу ялинок, де в нього виник конфлікт із іншим чоловіком. Щоб налякати опонента підозрюваний дістав пістолет та вистрілив в землю неподалік чоловіка.

У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці.У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці. Фото: t.me/kyivoperativ

У Київській міській прокуратурі повідомили, що чоловік, з яким у фігуранта був конфлікт, намагався втекти. Стрілок здійснив у його бік ще один постріл, але влучив не в нього, а у жінку, яка в той момент проходила поряд. Вона отримала тілесні ушкодження.

Затримавши злочинця, поліція вилучила у нього пістолет та дозвіл на користування ним. Копи також знайшли редакційне посвідчення, яке мало ознаки підробки.

Чоловікові обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту, але прокуратура оскаржує це рішення. "Журналіста" вигаданої газети затримали за вчинення хуліганських дій із застосуванням пристрою, що спеціально пристосований для нанесення тілесних ушкоджень. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Зазначимо, що газета "Київ Оперативний", в якій начебто працював стрілок, не має жодного відношення до однойменного столичного Telegram-каналу.

У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці.У Києві чоловік купив посвідчення журналіста та стріляв у людей на вулиці. Фото: t.me/kyivoperativ

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у столиці затримали чоловіка, який нападав на жінок з метою пограбувати їх. У однієї жертви він вкрав сумку, але небайдужі перехожі повернули її власниці. Іншій жінці злочинець під час пограбування ще і погрожував ножем.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах