КМВА підсумувала, як у столиці минув воєнний 2022 рік

КМВА підсумувала, як у столиці минув воєнний 2022 рік.

КМВА підсумувала, як у столиці минув воєнний 2022 рік. Фото: kp.ua

Події
30 грудня 2022 16:27

2022 рік став одним із найстрашніших в історії незалежної України. З лютого по грудень російський агресор намагався зламати нашу країну, захопити владу та зруйнувати український народ. Але Україна мужньо бореться далі та не готова віддавати ворогу свої землі і свободу.

Про те, як минув тяжкий 2022 рік у столиці України - Києві - написав очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова КМВА надав сумну статистику про те, як Київ пережив 10 місяців війни. Столиця України продовжує витримувати атаки ворога, а влада готова до будь-якого сценарію.

Київ пережив навіть ворожий наступ. Сили оборони відігнали російських військових від міста. Але окупанти, не отримуючи переваг в бою, вдалися до "повітряного геноциду" і запускають по Києву ракети та дрони-камікадзе. Як розповів Попко, станом на 30 грудня росіяни здійснили на столицю 52 повітряні атаки. На жаль, понад 600 будівель пошкоджено в результаті "прильотів". Значні руйнування має критична та цивільна інфраструктура Києва.

Будівлі обов'язково відновлять, а от життя людей, які загинули через війну, вже не повернути. За увесь час повномасштабного вторгення у Києві загинуло 120 людей, 5 з яких - діти. Ще 495 киян отримали поранення, серед них 30 дітей.

Сирени у Києві за цей рік лунали 638 разів. Загальна тривалість повітряних тривог - 693 години 49 хвилин. У перерахунок на дні - це майже 29 днів. 

Попри все, кияни стали більш згуртованими та мужнішими. Сергій Попко запевняє, що український Київ буде стояти надалі.

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав про здобутки міського додатку "Київ Цифровий" у 2022 році. Застосунок значно облегшив життя киян, піклувався про їхню безпеку та запровадив у місті електронну демократію.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах