Карта бойових дій в Україні 3 січня

Карта бойових дій в Україні 3 січня.

Карта бойових дій в Україні 3 січня. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
03 сiчня 2023 07:54

У вівторок, 3 січня, в Україні розпочалась 314-а доба повномасштабної війни, яку проти нашої держави розпочала Росія. На деяких ділянках фронту тривають бої, у яких країна-агресор не має великого успіху. Проте Росія продовжує ракетний терор та інформаційну війну. 31 грудня-2 січня РФ запускала по території України іранські безпілотники, які українські сили протиповітряної оборони успішно збили. Для відбиття атаки використовували систему ППО NASAMS, яку надали США.

Днями українські війська завдали високоточного удару по пункту зосередження російської живої сили та військової техніки в ПТУ у Макіївці, де було знищено до 10 одиниць техніки та понад 400 російських військових. У міноборони РФ підтвердили удар. Через це деякі пропагандисти почали негативно відгукуватися про командування російських військ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Американського інституту вивчення війни (ISW) за даними 3 січня.

Карта бойових дій в Україні 3 січня.Карта бойових дій в Україні 3 січня. Фото: www.understandingwar.org

Росіяни проводять безуспішні спроби поліпшити свої тактичні позиції біля Сватового після так званої "тактичної паузи". Після новорічних свят бої відновилися 2 січня. Минулої доби українські війська відбили атаку окупантів на Стельмахівку. Також артилерійські бої, ймовірно, тривають на лінії фронту Куп’янськ-Сватове.

Також ЗСУ відбили російські атаки на Білогорівку та ліквідували бронегрупу поблизу Площанки. У Росії розповідають, що українські війська готують широкомасштабну атаку біля Кремінної. Є вірогідність, що контрнаступ стане можливим, коли промерзне ґрунт.

Також росЗМІ повідомляють про удари із HIMARS по тилу так званої "ЛНР", зокрема по Первомайську, Чмирівці, Сватовому та Рубіжному.

Батальйонно-тактичні групи Західного та Центрального військових округів РФ наразі охоплюють близько 154 кілометрів лінії фронту Харків-Сіверськ.

Карта бойових дій в Україні 3 січня.Карта бойових дій в Україні 3 січня. Фото: www.understandingwar.org

За останні дні російські війська знизили швидкість обстрілів українських позицій. Але вони надають перевагу обстрілам лінії розмежування в Бахмуті та Авдіївці. Нові БТГ напрвлені діяти на напрямках Попасна-Соледар або Попасна-Бахмут, але вони, ймовірно, не мають значної сили та деморалізовані.

Українські військові продовжують тримати Бахмут. Окупанти незначно просунулися поблизу Кліщіївки. ЗСУ відбили наземні атаки росіян у районі Опитного та Красногорівки.

Наступ російських військ на Вугледар закінчився. Окупанти проводять там незначні тактичні операції.

Карта бойових дій в Україні 3 січня.Карта бойових дій в Україні 3 січня. Фото: www.understandingwar.org

Росіяни намагаються атакувати українські позиції в Херсонській області, але ЗСУ вдало відбиваються. Окупанти обороняються на лівому березі області та будують траншеї на Запорізькому напрямку. Армія РФ зберігає на Херсонщині значну, невизначену кількість сил, при тому, що людей на східному напрямку не вистачає.

Минулої доби українські війська завдали ударів по тимчасово окупованих Тарасівці, Басані, Пологам, Бердянську та Токмаку. У результаті знищено понад 175 російських військових, склад боєприпасів і 12 одиниць озброєння та військової техніки.

Карта бойових дій в Україні 3 січня.Карта бойових дій в Україні 3 січня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах